Hoppa till sidans innehåll

Vi finns i hela landet - på alla nivåer inom idrotten


SISU Idrottsutbildarna är idrottens eget studieförbund. Vi arbetar med bildning och utbildning inom idrotten. Att stimulera människors lärande är en viktig uppgift för oss. 

SISU Idrottsutbildarna består av: själva studieförbundsdelen, förlaget SISU Idrottsböcker, Idrottsfolkhögskolan Bosön och Riksidrottsmuseet i Stockholm, som vi driver tillsammans med Riksidrottsförbundet (RF).Tillsammans och var för sig driver de olika delarna på och stödjer utveckling inom svensk idrott.

På riksnivå arbetar vi med att utveckla och stötta specialidrottsförbunden. För den regionala och lokala verksamheten ansvarar våra 20 distrikt. De samarbetar med specialdistriktsförbunden och idrottsföreningarna. 

SISU Idrottsutbildarna på riksnivå fungerar som ett stöd och en resurs för de specialidrottsförbund och medlemsorganisationer som vill utveckla sin organisation och verksamhet. 

Förlaget SISU Idrottsböcker

Vårt förlag samlar in, förädlar och sprider idrottskunskap i form av utbildningsmaterial med hög kvalitet och stor idrottsnytta. SISU Idrottsböcker arbetar med att tillsammans med idrotten ta fram material som bidrar både till att utveckla elitidrotten och till att förbättra livskvalitet och hälsa hos den breda allmänheten.
sisuidrottsbocker.se

Bosön Idrottsfolkhögskola

Vår idrottsfolkhögskola är idrottens egen folkhögskola och en väg in i idrotten för den som vill arbeta i idrottsföreningar, inom förbunden eller på anant sätt med idrott. Verksamheten baseras på den allmänna folkhögskolans grundläggande värderingar och idrottens gemensamma värdegrund. Idrottsfolkhögskolan har även en kursverksamhet och kan utföra utbildningar på uppdrag av våra medlemsorganisationer.
bosonifhs.se

Riksidrottsmuseet

Riksidrottsmuseet skildrar svensk idrott från forntid fram till idag. Riksidrottsmuseet är statligt finansierat. 
riksidrottsmuseet.se

Uppdaterad: 16 DEC 2010 13:51 Skribent: Anna-Lena Moberg

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Jämtland-Härjedalen
Idrottens hus, Box 384
831 25 Östersund

Besöksadress:
Sollidenvägen 62 B
831 39 Östersund

Kontakt:
Tel: +46104764200
Fax: +4663511705
E-post: This is a mailto link