Hoppa till sidans innehåll

En kväll som berörde!

18 JAN 2013 14:01
På initiativ av Hudik/Björkberg Innebandyklubb gästades Hudiksvall den 17 januari av de fd. elitidrottarna Patrik Sjöberg och Maria Akraka. Fokusområde för kvällen var värdegrundsfrågor, med utgångspunkt från Sjöbergs bok "Det du inte såg".
  • Skapad: 18 JAN 2013 14:01

Det drog en stor publik till Kulturhuset Glada Hudik när idrottsledare från hela Hälsingland var inbjudna till en föreläsning med Patrik Sjöberg och Maria Akraka. Det blev en minnesvärd kväll där Maria Akraka intog rollen som moderator och guideade Patrik Sjöberg i hans berättelse om vägen in i idrotten, upp till världstoppen samt de olika saker som på vägen format honom till den person han är idag.

Vardefullt_stampel_Gul sned

Kvällen hade en stark förankring i Sjöbergs bok ”Det du aldrig såg” en berättelse om hur han som barn, inom idrotten, blivit sexuellt utnyttjad. Innehållet gav många starka intryck och lyfte verkligen värdegrundsfrågorna inom idrotten till en absolut prioriterad fråga.

Föreläsningen genomfördes på initiativ av Hudik/Björkberg Innebandyklubb, i samverkan med SISU Idrottsutbildarna och med ekonomiskt stöd av Hälsinglands Sparbank.

På plats fanns ca 250 personer som representerade såväl idrottsrörelsen samt olika sponsorer. Totalt var där idrottsledare och aktiva från ca 40 olika föreningar i Hälsingland.

Vill du och din förening jobba vidare med värdegrundsfrågor inom idrotten och på så sätt säkra barn och ungdomars idrottande?

Kontakta någon av SISU Idrottsutbildarnas konsulenter så kan vi hjälpa Er med detta arbete.

 

 

Skribent: Helena Nilsson

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Hälsingland
Box 523
826 27 Söderhamn

Besöksadress:
Hällåsen 606
826 40 Söderhamn

Kontakt:
Tel: +46104764850, +46104764850
E-post: This is a mailto link