Hoppa till sidans innehåll

Tema: Värdegrund

Inom ramen för idrottens strategiska arbete mot 2025 så läggs mycket fokus på Idrotten värdegrund. Ta chansen och tillsammans med oss lyfta och arbeta med aktuella ämnen kring Idrottsmiljö, Föräldraskap och Allas rätt att få vara med.
  • Uppdaterad: 12 JAN 2018 15:29

Temaföreläsningar på temat Idrottens värdegrund

Kontakta oss för att boka in utbildningsinsats.

#skippaattityden 

Med korta utbildningspass i samband med träning eller match tar vi teamet stegvis vidare i ett processarbete som handlar om vilken attityd teamet vill stå för och hur det ska kännas när vi som aktiva kommer till träningen. 
Målgrupp: Grupper/lag bestående av barn och unga mellan 8 och 16 år (passar såväl lagidrotter som individuella idrotter).

 

1.  Temaföreläsning   Under rubrikerna "Lära känna", "Stå upp och ta ställning", "Känn efter" och "Vi gör varandra bättre" leder vår ambassadör gruppen i diskussioner och övningar. Utbildningsprocessen avslutas med ett gemensamt ställningstagande som blir en affisch som teamet/laget har kvar och kan fortsätta diskutera kring. Tidsåtgång 2 tim (30 min x 4 alt. 60 min x 2).

Ladda ner infoblad - #skippaattityden (pdf)

Vill du veta mer och anmäla intresse är du välkommen att kontakta: This is a mailto link

 

 

 

Världens bästa idrottsmiljö 

Det händer mycket inom idrotten just nu. Svensk idrotts nya utvecklingsmodell kan sammanfattas: Så många som möjligt. Så länge som möjligt. Så bra som möjligt.

 

 

1. Temaföreläsning      

Vi lägger en gemensam grund för hur föreningar ska tänka för att skapa och driva verksamhet som stärker idrottens värdegrund. Hur får vi fler att idrotta i en förening samt att ha möjligheten att göra det under hela livet? Vi berör ämnen som talangutveckling, allas rätt att vara med och hur man kan jobba för att skapa den bästa idrottsmiljön för barn och ungdomar. (ca. 90 min)

2. Processarbete  

Vi sätter ramar och kommer fram till gemensamma ställningstagande kring föreningens idrottsmiljö. Tillsammans bidrar vi till en process för att arbeta fram ett underlag och/eller som förankras i föreningens värdegrundsarbete. (ca. 180 min)

Ladda ner Infoblad - Världens bästa idrottsmiljö (pdf) 

Världens bästa idrottsförälder 

Hur föräldrar stödjer sina barn att bli vinnare i livet genom idrott?
Nu har du och din förening chans att lyfta in föräldrafrågan på agendan.
Vi utgår från två olika inriktningar inom ramen för Världens bästa idrottsförälder.

 

1. Temaföreläsning        

Vi skapar en syn på föräldrars roll i föreningen genom diskussioner, kunskapsdialog och erfarenhetsutbyte. (ca 90 min)
 

2. Processarbete  

Vi sätter ramar för föreningens gemensamma ställningstagande kring våra barn och ungdomars idrottsmiljö. Tillsammans bidrar vi till en process för att arbeta fram ett material som skapar en samsyn och förankring i föreningens värdegrundsarbete ex. roll-up, banderoll, VIP-brickor, föräldrakort (ca. 180 min)

Ladda ner Infoblad - Världens bästa idrottsförälder (pdf)

Skribent: Helena Nilsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Gävleborg
Box 975
801 33 Gävle

Besöksadress:
Nobelvägen 2
802 67 Gävle

Kontakt:
Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link