Hoppa till sidans innehåll

Sammanläggning 1 jan 2020

SISU Idrottsutbildarna Gävleborg + Gävleborgs Idrottsförbund = RF/SISU Gävleborg. Som ett led i effektiviseringen av den regionala verksamheten sker fr.o.m. 1 januari 2020 en sammanläggning av SISU-distrikt och distriktsidrottsförbund till en juridisk person per distrikt. Det kommer då fortsättningsvis att finnas totalt 19 distriktsorganisationer i Sverige istället för 38.
  • Uppdaterad: 12 FEB 2019 12:27

SISU Idrottsutbildarna Gävleborg och Gävleborgs Idrottsförbund arbetar redan tätt tillsammans – sedan flera år tillbaka med en gemensam chef, gemensam styrelse och gemensamt kansliSammanläggningen gör att vi blir en organisation med fortsatt två tydliga uppdrag: idrott och folkbildning. Två organisationer tar ett naturligt nästa steg och blir RF/SISU Gävleborg. 

Sammanläggningen är en administrativ åtgärd som ger oss en gemensam organisation med fortsatt två tydliga uppdrag: idrott och folkbildning – det innebär ingen förändring av kärnverksamheten 

Som gemensam organisation kan vi tydliggöra vårt erbjudande, en helhetslösning för utveckling inom idrott och folkbildning över hela landet. I och med sammanläggningen får idrottsföreningen en tydligare väg in. Allt är som vanligt, fast enklare. 

SISU Idrottsutbildarna är även fortsättningsvis ett fristående studieförbund och vi kommer fortsätta att särredovisa folkbildningsstödet eftersom bildningsanslaget har ett specifikt ändamål.Pia Hillgren, t.f. distriktsidrottschef, vad betyder det här i praktiken?

– Vi är ju redan vana att ha ett tätt samarbete distriktsidrottsförbund och SISU emellan. Vi har sedan flera år tillbaka en gemensam chef och gemensam styrelse, så sammanläggningen är egentligen en rent intern grej. Det är en åtgärd för att effektivisera och tydliggöra.

Vad kommer ni att heta?
– Det nya namnet blir RF/SISU Gävleborg. RF står för Riksidrottsförbundet.

Vad är det som blir effektivare med sammanläggningen då?
– Vi kommer till exempel att ha ett årsmöte istället för två, en hemsida istället för två, en arbetsgivare för alla anställda och så vidare. Jag tror även att det kommer att bli tydligare för föreningarna att de har en väg in till oss istället för att tänka på att vi är två organisationer som gör olika saker. Vi tydliggör att vi kan erbjuda en helhetslösning för föreningen där vi på ett naturligt sätt knyter ihop våra kompetenser.

Kommer SISU som studieförbund att minska sin verksamhet nu?
– Nej, tvärtom är min tanke! Det finns en stor kraft i det folkbildningsuppdrag vi har och i det arbete som vi gör tillsammans med distriktets föreningar. Folkbildningen är mer aktuell än någonsin! Vi vill vara väldigt tydliga med att vi även fortsättningen har två uppdrag – utveckling och folkbildning.

Så föreningar, förbund och samarbetspartners kan fortfarande kontakta er om samma frågor och önskemål som tidigare?
– Absolut! Inga delar försvinner på grund av sammanläggningen!

Kommer ni att byta logotyp också?
– Ja, det kommer vi att göra från den 1 januari 2020. Alla 19 idrottsdistrikt kommer att få en enhetlig grafisk profil. Det blir tydligare att vi arbetar med samma uppdrag och är knutna till Riksidrottsförbundet. Det är en styrka tycker vi!

Skribent: Ingela Norberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Gävleborg
Box 975
801 33 Gävle

Besöksadress:
Nobelvägen 2
802 67 Gävle

Kontakt:
Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link