Hoppa till sidans innehåll

Foto: MATHILDA AHLBERG

Trygg idrottsmiljö för barn som flytt till Sverige

2018-01-22 15:53

Idrotten kan bli en viktig del av livet för barn som nyligen kommit till Sverige. Hur kan vi välkomna barnen till föreningen på bästa sätt? Vad behöver vi tänka på i mötet med nyanlända barn? Vi bjuder in till en kostnadsfri utbildning där du får bakgrundskunskap och verktyg som kan göra verklig skillnad i barns och ungas vardag. Bild: Bildbyrån
  • Skapad: 22 JAN 2018 15:53

Utbildningen är kostnadsfri och vänder sig till idrottsledare, idrottsföräldrar, föreningsstyrelser – till dig som möter nyanlända barn och unga i anslutning till idrottsverksamhet.

Utbildningen genomförs av Rädda Barnen, Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna i samverkan. Du kan välja något av dessa två tillfällen:

Måndag 12 mars kl 18.00–20.30 i Sandviken
Tisdag 20 mars kl 18.00–20.30 i Söderhamn
Länk till mer information och anmälan.

Under utbildningen ...

... ger vi dig en bakgrund baserad på aktuella fakta och en bild av vad det kan innebära att komma till Sverige som nyanländ.

... visar vi hur du kan skapa trygghet som vuxen, underlätta i vardagen och välkomna barnen på bästa sätt.

... får du en checklista med viktiga kontakter och stödfunktioner och tips om hur du och din förening kan arbeta vidare.

... utbyter vi erfarenheter och tar del av inspirerande exempel på föreningar som hittat bra metoder för att skapa en inkluderande och trygg idrottsmiljö

Skribent: Ingela Norberg
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Gävleborg
Box 975
801 33 Gävle

Besöksadress:
Nobelvägen 2
802 67 Gävle

Kontakt:
Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link