Hoppa till sidans innehåll

Olof och Stina vill skapa rörelseglädje

2018-07-06 14:39

Säg hej till två nyanställda krafter som kommer att sätta människor i rörelse! Olof och Stina vill ge tillbaka av den rörelseglädje de själva haft förmånen att känna under sin uppväxt inom idrotten.
  • Uppdaterad: 06 JUL 2018 15:01

Olof Hansson är ny som idrottskonsulent hos oss, och kommer att arbeta med fokus på föreningar bland annat inom ishockey, fotboll och konståkning. Olof kommer närmast från studier på Idrottsvetarprogrammet i Gävle och har nyss avslutat sina 3 år där. Han är från Skåne och är bosatt i Gävle sedan ett antal år tillbaka. Olof har en bakgrund som aktiv inom bl.a. fotboll och ishockey under sin uppväxt, och har även varit ledare inom ungdomsishockeyn.

- Att få möjligheten att jobba med sitt intresse känns otroligt inspirerande och jag ser fram emot att vara en del i utvecklingen av idrotten samt att få fler att känna den glädjen som idrotten gett mig! Säger Olof.

Kristina Skoglund-Hansson kommer att vara ansvarig i Gävleborg för den nya statliga rörelsesatsningen i skolan. Stina, som hon kallas, kommer närmast från Sport Management-programmet i Dalarna och har sin hemvist i Söderhamn. Parallellt med studierna har hon haft diverse uppdrag inom idrotten kopplat till bl.a SM-veckan och Svenska Skidspelen. Stina har varit aktiv inom främst golf och gymnastik under sin uppväxt. Hon har varit ledare för barn- och ungdomar i många år och bl.a. drivit ett projekt för att locka unga tjejer att spela golf. Hon är fortfarande aktiv som ledare inom gymnastiken.

- Sedan jag var liten har idrott alltid varit en plats där jag känt glädje, gemenskap och en chans att utmana mina egna färdigheter. Att jag har tagit med mig träningsglädjen till mitt vuxna liv är bland det bästa som har hänt mig. Idrotten har gett, och ger mig fortfarande, otroligt mycket positivt i vardagen och är något jag är mån om att fler barn och unga ska få känna! säger Stina.

Vi övriga i organisationen hälsar dem varmt välkomna!

Skribent: Ingela Norberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Gävleborg
Box 975
801 33 Gävle

Besöksadress:
Nobelvägen 2
802 67 Gävle

Kontakt:
Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link