Hoppa till sidans innehåll

Ny distriktsidrottschef på plats

2019-04-04 14:27

Rummet är välbekant – Ann-Gerd Bergdahl, är tillbaka som distriktsidrottschef i Gävleborg efter två år på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna i Stockholm.
  • Skapad: 04 APR 2019 14:27

Denna vecka tillträder Ann-Gerd Bergdahl som distriktsidrottschef i Gävleborg. En roll hon även hade åren 2006–2016. Under de senaste två åren har hon arbetat på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna i Stockholm som chef för enheten Distriktssamordning, och tycker att det har gett värdefull kunskap att ta med sig vidare.

– Det är lockande att arbeta närmare idrottens kärna ”hemma i sitt distrikt” igen, säger Ann-Gerd. Jag känner mig fortfarande inspirerad och hungrig i uppdraget och har ett driv att fortsätta bidra i den utveckling som idrotten står inför. Det är viktigt att idrotten går i takt med samhällsutvecklingen och tar tag i både utmaningar och möjligheter, menar hon.

Ann-Gerd brinner särskilt för att få våra barn och unga att hitta rörelseglädjen – att de ska hitta aktiviteter som får dem att fortsätta vara aktiva, helst hela livet.

- Idrottsföreningarna är så viktiga i det här arbetet och det är vår roll att stötta, stimulera och utbilda dem så att de kan fortsätta nå resultat i sitt viktiga arbete. Idrottsrörelsen i Gävleborg har ju arbetat framgångsrikt med barn- och ungdomsverksamheten i många år, och nu har även arbetet med rörelsesatsningen i skolan rullat igång på ett bra sätt.

Ann-Gerds roll är distriktsidrottschef för Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Gävleborg. I distriktet finns totalt 30 medarbetare fördelade på de fem distriktskontoren i Gävle, Söderhamn, Hudiksvall, Bollnäs och Ljusdal.

Skribent: Ingela Norberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Gävleborg
Box 975
801 33 Gävle

Besöksadress:
Nobelvägen 2
802 67 Gävle

Kontakt:
Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link