Hoppa till sidans innehåll

Många ville prova på Parahockey

2018-01-08 17:54

Vad vet du om Parahockey, eller Kälkhockey som det kallades tidigare? Under söndagens prova-på-dag i Söderhamn fanns det många på plats som ville ta reda på lite mer om hur det funkar!
  • Uppdaterad: 06 APR 2018 12:06

Söndagen den 7 januari genomfördes en prova på-dag i Söderhamn med inkludering och mångfald i centrum. Ishallen på Hällåsen hade öppnats upp för Parahockey (f.d. Kälkhockey) och ett femtiotal nyfikna fick testa på att glida fram i de inlånade kälkarna. Det stakades upp fart, parerades svängar, passades puck och hanterades en och annan omkullkörning. Responsen var positiv och ett liknade tillfälle planeras att genomföras i Valbo, mellan Gävle och Sandviken, senare under vintern. Är du intresserad? Håll utkik!


Sofie Wallin, SISU Idrottsutbildarna, får ta över kameran när Mittmedias reporter testar kälken.

Innan själva Parahockeyaktiviteten hölls en engagerande och intressant föreläsning av Christian Hedberg, en av spelarna i det svenska Parahockeylandslag och som snart åker för att delta på Paralympics i PyeongChang, Sydkorea. Han berättade om hur han varit med om en klättringsolycka och blivit förlamad samt hur detta tagit honom till att idag vara elitidrottare.


Föredragshållare Christian Hedberg, Parahockeylandslaget.

Christian fanns sedan också med på isen och hjälpte alla som ville prova på till rätta. Bland alla som provade fanns både personer med och utan funktionshinder. 

Efter prova på-aktiviteterna så var det en uppvisningsmatch mellan Söderhamn/Ljusne HC:s herrlag som normalt spelar i division 2 och ett representationslag ”SISU All Stars” Här fanns förutom Christian Hedberg personal från SISU Idrottsutbildarna, Parasport Gävleborg, Söderhamns kommun, hockeyspelare från Sandvikens damlag samt IK Huges och Söderhamns IK:s pojklag med. Det blev en dramatisk match som S/L kvitterade med bara sekunder kvar av matchen. Självklart spelade S/L i kälkar.


Förberedelser för match.

Parahockeydagen är en satsning som går i linje med idrottsrörelsens utvecklingsresa "Inkluderande idrott för alla". Dagen arrangerades i samverkan mellan SISU Idrottsutbildarna, Gävleborgs Idrottsförbund, Parasport Gävleborg, Parahockeylandslaget, Gästriklands Ishockeyförbund, Hälsinglands Ishockeyförbund, KF Heros, Söderhamn/Ljusne HC och Söderhamns IK.


Söderhamn/Ljusne HC och "SISU All Stars".

Frågor?

Väcker Parahockeydagen frågor eller nyfikenhet hos dig och din förening? Välkommen att kontakta:

Sofie Wallin, idrottskonsulent, Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Gävleborg 
072-355 19 85
This is a mailto link

Skribent: Helena Nilsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Gävleborg
Box 975
801 33 Gävle

Besöksadress:
Nobelvägen 2
802 67 Gävle

Kontakt:
Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link