Hoppa till sidans innehåll

Foto: Marie Barrling Tillsammans med SISU Idrottsutbildarna har Torsåkers IF fått 35 nya namn som är villiga att hjälpa till i styrelsen, kommittéer och vid arrangemang. På bilden styrelseledamöterna David Björntoft, Tommy Karlsson, Birgitta Osmund Eriksson och Patric Grönberg.

I Torsåkers IF ska fler göra mindre

2016-05-12 11:24

För ett år sen insåg styrelsen i Torsåkers IF att de hade genomfört många aktiviteter och hade väldigt många planerade. Med syftet att bli en förening som också fungerar som ett nav i byn hade de bland annat arrangerat sista april-firande, derbymatcher, haft ansvar för campingen, anordnat spökstig och bygdemarknad.
  • Skapad: 12 MAJ 2016 11:24

- Vi tänkte att, det här håller inte. Skulle vi orka med de här sakerna som vi ville göra så behövde vi vara fler, säger Birgitta Osmund Eriksson.

Föreningen hade att välja på att antingen dra ner på arrangemang eller försöka hitta fler som kunde ställa upp.

- Och vi kände ju att vi inte bara ville hålla på med fotbollen. Vi vill sätta Torsåker på kartan. Och sen om fler får upp ögonen för fotbollen och föreningen så är det så klart positivt, säger Birgitta.  

Torsåkers IF har sedan många år haft ett nära samarbete med SISU Idrottsutbildarna och tillsammans startade man nu ett projekt med namnet ”Fler som gör mindre”.

Tillsammans med Idrottskonsulenten Urban Ivarsson från SISU Idrottsutbildarna satt 10-12 av föreningens eldsjälar ner och skrev ner namn på personer i Torsåker som de trodde skulle kunna bidra med olika saker för att avlasta. De fick ner hela 60 namn, som alla fick en personlig inbjudan till en VIP-kväll.

Tommy Karlsson är platschef på SKF Coupling Systems i Hofors och var en av de som fick en personlig inbjudan.

- Jag har blivit tillfrågad förut men den här gången kände jag att jag ville komma. Jag hörde ju att de gick på knäna och fick höra att det var ok även om jag bara kunde avsätta lite tid. Så jag gick dit.

Torsåker2   
Torsåker3   
Torsåker4

David Björtoft

 

Tommy Karlsson

 

Birgitta Osmund Eriksson

En annan som blev inbjuden var David Björntoft som är ungdomsledare i föreningen:

- Det var kul att få förfrågan. Att vara tilltänkt. Klart att det var smickrande, det var så många ambitiösa människor som var där och föreningen visste verkligen att vad de ville få ut.

Till mötet kom 35 stycken av de inbjudna. Efter mötet hade 30 anmält sitt intresse att på något sätt bidra med sina olika kvalitéer till föreningen. Vissa vill hjälpa till med de olika evenemangen, vissa kan tänka sitt att stå i kiosken ibland och vissa blev invalda i styrelsen.

Torsåker1

Ordförande Birgitta Osmund Eriksson håller i ett styrelsemöte för den nya styrelsen i Torsåkers IF.

- När jag fick höra att de behövde mina egenskaper i styrelsen så sa jag till om hur mycket tid jag kan avsätta. Och när det var ok för dem så kände jag att jag kunde vara med, säger Tommy Karlsson.

Ordföraren Birgitta Osmund Eriksson är mycket nöjd med utfallet av namnsamlingsarbetet och VIP-mötet och har klart för sig vad som är på agendan nu:

- Vi vill ju att den här organisationen ska leva. Nu ska vi sätta strukturen och få de här arbetsgrupperna att fungera. Så att vi får en bra organisation och förening som är navet i Torsåker.

Torsåker5

Patric Grönlund är spelare i A-laget i Torsåkers IF och fick frågan av sin tränare om han kunde tänka sig att hjälpa till mer. Nu är Patric invald i styrelsen och i Sportkommittén.

 

Är din förening intresserad av att göra något liknande? Kontakta er idrottskonsulent så hjälper vi gärna till!

Skribent: Marie Barrling
Epost: This is a mailto link

Kontakta oss

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Gävleborg
Box 975
801 33 Gävle

Besöksadress:
Nobelvägen 2
802 67 Gävle

Kontakt:
Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link