Hoppa till sidans innehåll

Idrottens dag arrangeras i Gävle

2017-09-14 15:17

Du behöver inte resa till Hagaparken i Stockholm för att delta i Idrottens dag – nu sprids evenemanget över Sverige. Med Landshövding Per Bill som lokal värd bjuder vi nu in allmänheten till Gävle slottsträdgård den 30 september för en dag full av roliga idrottsaktiviteter att se och prova på. Med Idrottens dag vill vi inspirera till rörelseglädje för alla och uppmuntra till ett livslångt idrottande.
  • Uppdaterad: 06 APR 2018 12:06

– Svensk idrott är mitt i en intensiv förändringsresa och Idrottens dag är ett fantastiskt verktyg för att få igång ett samtal om framtidens idrott över hela Sverige. Det är också en möjlighet att visa upp bredden och möjligheterna inom idrottsrörelsen och inspirera barn, och vuxna, att röra på sig mer, säger Stefan Bergh, generalsekreterare på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Som lokal värd ser Landshövding Per Bill ett viktigt syfte med arrangemanget: 
– Tillsammans vill vi sprida kunskap och
 skapa engagemang kring hälsa och för idrott genom hela livet. Vi vill bidra till att människor ska vilja leva ett aktivt och hälsosamt liv på ett inkluderande och tillgängligt sätt. Idrott förenar människor och bidrar till mångfald. Det är ett universellt språk där alla kan finna en plats. Vi är duktiga på idrott i länet, både när det gäller elit och bredd. 

Idrottens dag arrangeras i Gävleborg av Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna i samverkan med Länsstyrelsen Gävleborg och ett antal lokala idrottsföreningar. Evenemanget äger rum lördagen den 30 september kl 10–15 och är en del av European Week of Sport.

Länk till Idrottens dag på Facebook

Skribent: Ingela Norberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Gävleborg
Box 975
801 33 Gävle

Besöksadress:
Nobelvägen 2
802 67 Gävle

Kontakt:
Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link