Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgs nye distriktsidrottschef på plats

2017-08-14 14:59

Vi hälsar Patrik Söderqvist varmt välkommen till idrottsrörelsen i Gävleborg. Han är från och med idag på plats i sin nya roll som länets distriktsidrottschef och ser fram emot att fortsätta göra idrotten i Gävleborg starkare. Patrik är 42 år, bor i Falun och är i grunden civilekonom med en examen i Sport management – inriktning mot ekonomi, marknadsföring, organisationsutveckling och ledarskap. Patrik har lång erfarenhet från olika befattningar inom idrotten, främst inom Svenska Orienteringsförbundet och O-ringen.
  • Uppdaterad: 06 APR 2018 12:06

”Patrik är rekryterad med en gedigen utbildningsbakgrund och erfarenhet från idrotten som väl motsvarar den kompetensprofil vi söker hos en distriktsidrottschef. Han har bland annat i sitt ledaruppdrag inom O-ringen haft ansvar för såväl anställda som ideellt arbetande som inbegripit att kunna leda på distans och vara på resande fot. Hans erfarenhet av idrottsutveckling kommer från klubb, distrikt, nationell och internationell nivå och har arbetat med utvecklingsfrågor inom föreningsverksamhet, folkhälsa, barn och ungdom till elit. Allt detta sammantaget gör att Patrik kommer att göra ett gott arbete som distriktsidrottschef i Gävleborg”, säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet/SISU Idrottsutbildarna.

Gudrun Ekblom, styrelseordförande Gävleborgs Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Gävleborg: ”Vi är glada och förväntansfulla inför att få en ny väl kvalificerad chef, som har idrotten i sitt hjärta. Patrik kommer att kunna leda oss framåt, så att vi tillsammans kan utveckla idrotten i Gävleborg”.

”Det känns fantastiskt inspirerande att få chansen att vara med att utveckla och stödja idrotten i Gävleborg”, säger Patrik Söderqvist själv. ”Ett spännande uppdrag för mig som brinner för idrott. Jag ser fram emot att möta idrotten i Gävleborg och att fortsatt jobba för att stärka idrotten som en stark och viktig samhällsaktör.”

Patrik Söderqvist tillträder sin tjänst idag den 14 augusti. Han ersätter Ann-Gerd Bergdahl som i våras rekryterades till en tjänst som central distriktssamordnare på Riksidrottsförbundet. Härje Lindgren som sedan dess varit tillförordnad distriktsidrottschef går nu i pension.

Skribent: Ingela Norberg
Epost: ingela.norberg£gavleborg.rf.se

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Gävleborg
Box 975
801 33 Gävle

Besöksadress:
Nobelvägen 2
802 67 Gävle

Kontakt:
Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link