Hoppa till sidans innehåll

Från triangel till rektangel i verkligheten

2016-09-19 11:29

Just nu pågår ett stort utvecklingsarbete inom Svensk Idrott för att hitta alternativa sätt att fler ska få möjlighet att idrotta i förening, på olika sätt och så länge som möjligt. Som ett naturlig del i det arbetet tar många förbund hjälp av SISU Idrottsutbildarna.
  • Uppdaterad: 06 APR 2018 12:06

Ett av de förbunden är Uppsvenska Gymnastikförbundet som under sin ledarutvecklingsdag i Gävle i september tillsammans med SISU Idrottsutbildarna lyfte frågan om hur vi erbjuder fler möjlighet att idrotta utifrån sina önskemål och förutsättningar.

- Jag tycker att det är jättebra att fler och fler förbund vill jobba aktivt med de här frågorna, säger Henrik Persson, ansvarig för barn och ungdomsidrott på SISU Idrottsutbildarna och Gävleborgs Idrottsförbund.

Ett begrepp som togs upp under dagen är att gå "i från triangel till rektangel", vad innebär det?
- Att idrotten har tagit ett beslut att vi inte längre ska smalna av vår verksamhet mot toppen av en triangel utan att vi vill bredda oss till en rektangel där det finns utrymme för idrottande även för de som inte vill satsa mot en elitkarriär.

Hur skulle ett faktiskt exempel på det se ut, till exempel inom gymnastiken?
- Det som är så härligt är att vi redan börjar se många sådana initiativ, till exempel har många föreningar börjat erbjuda dropin-aktiviteter som gör att möjligheten för att utöva gymnastik ökar även för dem som inte vill träna 3-4 gånger i veckan utan kanske bara en gång i veckan.

Kontakta oss om ditt förbund eller din förening är intresserade av att jobba med idrottens nya utvecklingsmodell.

Gefle Gymnastikförening är ett exempel på idrottsföreningar som hittar nya träningsformer för att möjliggöra för fler att idrotta i förening.

Skribent: Marie Barrling
Epost: This is a mailto link

Kostnadsfri utvecklingshelg för unga ledare

Ta chansen – nominera en ung ledare till Folksam Ledarcamp
Under en härlig helg i vackra Järvsö får du ta del av föreläsningar, workshops och utbyta erfarenheter med andra unga ledare.

Idrotten gör Gävleborg starkare

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Gävleborg
Box 975
801 33 Gävle

Besöksadress:
Nobelvägen 2
802 67 Gävle

Kontakt:
Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link