Hoppa till sidans innehåll

Fem prideparader senare ...

2017-08-22 15:20

Vi gick ut med ett upprop: Gå med oss i länets prideparader och visa att din förening står för allas lika värde! En mängd föreningar slöt upp på de olika orterna och vi konstaterar med ett varmt hjärta att Gävleborgsidrotten verkligen välkomnar alla in i föreningsverksamheten!
  • Uppdaterad: 06 APR 2018 12:06

Under sommaren har Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Gävleborg samlat idrottsföreningar och andra idrottsvänner vid Gävleborgs samtliga prideparader – Bollnäs, Edsbyn, Gävle, Hudiksvall och Söderhamn. Manifestationen är ett viktigt led i idrottsrörelsens arbete att synliggöra idrottens värdegrund – allas rätt att vara med!

Bakom idrottens banderoll i Edsbyns prideparad hade några av Ovanåkers föreningar samlats för att manifestera allas lika värde. I täten gick ett glatt gäng, Edsbyns Ridklubb, som viftade energiskt med sina regnbågsflaggor.

Jessica Persson, styrelseledamot i Edsbyns Ridklubb, var på hugget och mailade ut en inbjudan för att samla föreningsvännerna för paraden.

- Det kändes helt naturligt för oss att vara med! säger Åsa Josefsson, även hon styrelseledamot i ridklubben. Vi jobbar inte specifikt med just hbtq-frågorna i vår förening. Vi har redan öppna dörrar på det området! Ridsporten är ju också unik på det sättet att vi inte delar upp män och kvinnor i tävlingssammanhang, så det öppna tänket finns redan. Oavsett bakgrund, kön eller sexuell läggning kommer du in i klubben. säger Åsa.

Linda Jonsson, medlem i klubben håller med:
- Det är givet för oss att delta och visa att vi är öppna!

När paraden nått sitt slutmål, Idrottsparken i Edsbyn, bryter solen fram på allvar! Åsa och Jessica ser fram emot kvällens arrangemang.
Och du då, Linda?
– Jooo, jag blir nog här en liten stund. Men sen vill jag iväg och rida!!!

Skribent: Ingela Norberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Gävleborg
Box 975
801 33 Gävle

Besöksadress:
Nobelvägen 2
802 67 Gävle

Kontakt:
Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link