Hoppa till sidans innehåll

"Det var lite hemskt men roligt!"

2016-02-23 16:24

Dante Sandén var ett av barnen som sprang, hoppade och gjorde kullerbyttor när Gefle Gymnastikförening med hjälp av Idrottslyftet arrangerade en prova-på-dag för barn med funktionshinder.
- Jag har hoppat. Det var hemskt men roligt, sa Dante efteråt.
  • Uppdaterad: 06 APR 2018 12:06

Intresset var stort när Gefle Gymnastikföreningen i helgen hade en prova-på-dag för att bredda sin verksamhet. Föreningen fick bidrag från SISU Idrottsutbildarnas och Gävleborgs Idrottsförbund Idrottslyft och dagen arrangerades i samarbete med Barn och ungdomshabiliteringen.

Kristin Sjöberg är arbetsterapeut i grunden och ny som ledare i föreningen. Hon kommer att leda grupperna som nu startas med en träff i veckan.

- Det känns naturligt att vi startar det här, den här föreningen har utvecklats så otroligt mycket den senaste tiden. Det känns fantastiskt att vi låter alla få en chans att gympa.

Konceptet heter ”Alla kan gympa” startades av Birgitta Gren från Helsingborg. Hon har en dotter som föddes med en grav utvecklingsstörning, och ville att hon skulle få gå på gymnastik när hon var liten.

Vad har barnen fått ut mest av att vara med?
- Glädje och gemenskap, och sen genom det så blir det en fantastisk utveckling också.
- För min egen del och för min dotter så har det gett kamratskap och att hon kan saker idag som hon inte hade kunnat annars.

Vad ger det en förening att satsa på det här?
- Det är att man visa på rörelseglädjen. Så att man inte fastnar i tävlingsmomentet. Man kan inte låta bli att inspireras. Och så visar det att alla kan gympa.

Läs mer om hur din förening kan söka Idrottslyft här.

Skribent: Marie Barrling
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Gävleborg
Box 975
801 33 Gävle

Besöksadress:
Nobelvägen 2
802 67 Gävle

Kontakt:
Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link