Hoppa till sidans innehåll

Beslut om sammanläggning vid extra årsmöte

2019-04-10 20:37

Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Gävleborg genomförde ett extra årsmöte i Bollnäs under tisdagskvällen. På mötets dagordning stod ärendet om att sammanlägga de två organisationerna Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Gävleborg till en juridisk person från och med 1 januari 2020 under det nya namnet RF-SISU Gävleborg.
  • Uppdaterad: 10 APR 2019 20:37

Årsmötet beslutade i enlighet med styrelsens förslag vilket bland annat omfattar nya stadgar för RF-SISU Gävleborg som träder i kraft 1 januari 2020.

  • Sammanläggningen är en administrativ intern åtgärd. Den förenklar och effektiviserar vår hantering av bl.a. ekonomi, juridik, HR och IT.
  • Vi förenklar för föreningar, samarbetspartners med flera. Allt är som vanligt, fast enklare. En väg in.
  • Vi blir en organisation med fortsatt två tydliga uppdrag: idrott och folkbildning. Ingen förändring av kärnverksamheten.
  • Vi fortsätter särredovisa folkbildningsstödet eftersom SISU Idrottsutbildarna även fortsättningsvis är ett fristående studieförbund.
  • Vi tydliggör vår position som rikstäckande organisation när samtliga RF-distrikt byter till enhetliga namn och logotyp den 1 januari 2020.

Stämman godkände även valberedningens förslag när det gäller ett fyllnadsval av Therese Florentin som suppleant i styrelsen för en tid av 1 år. Therese bor i Årsunda, har varit ordförande i Sandvikens Boxningsförbund och är engagerad i Svenska Boxningsförbundet.

I samband med stämman gav Stina Skoglund-Hansson, Gävleborgs Idrottsförbund, en föreläsning om den aktuella rörelsesatsningen i länets skolor och hur idrottsrörelsen arbetar för en ny syn på träning och tävling. Föreläsningen var mycket uppskattad och gav bra diskussioner.

Vid årsmötet närvarade 16 ombud från 14 specialidrottsförbund.

Länk till mer information om sammanläggningen.


I samband med föreläsningen om Rörelsesatsning i skolan fick mötesdeltagarna prova på övningar på temat rörelseförståelse.Skribent: Ingela Norberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Gävleborg
Box 975
801 33 Gävle

Besöksadress:
Nobelvägen 2
802 67 Gävle

Kontakt:
Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link