Hoppa till sidans innehåll

Beslut om sammanläggning vid extra årsmöte

2019-04-10 20:37

Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Gävleborg genomförde ett extra årsmöte i Bollnäs under tisdagskvällen. På mötets dagordning stod ärendet om att sammanlägga de två organisationerna Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Gävleborg till en juridisk person från och med 1 januari 2020 under det nya namnet RF-SISU Gävleborg.
  • Skapad: 10 APR 2019 20:37

Årsmötet beslutade i enlighet med styrelsens förslag vilket bland annat omfattar nya stadgar för RF-SISU Gävleborg som träder i kraft 1 januari 2020.

  • Sammanläggningen är en administrativ intern åtgärd. Den förenklar och effektiviserar vår hantering av bl.a. ekonomi, juridik, HR och IT.
  • Vi förenklar för föreningar, samarbetspartners med flera. Allt är som vanligt, fast enklare. En väg in.
  • Vi blir en organisation med fortsatt två tydliga uppdrag: idrott och folkbildning. Ingen förändring av kärnverksamheten.
  • Vi fortsätter särredovisa folkbildningsstödet eftersom SISU Idrottsutbildarna även fortsättningsvis är ett fristående studieförbund.
  • Vi tydliggör vår position som rikstäckande organisation när samtliga RF-distrikt byter till enhetliga namn och logotyp den 1 januari 2020.

Stämman godkände även valberedningens förslag när det gäller ett fyllnadsval av Therese Florentin som suppleant i styrelsen för en tid av 1 år. Therese bor i Årsunda, har varit ordförande i Sandvikens Boxningsförbund och är engagerad i Svenska Boxningsförbundet.

I samband med stämman gav Stina Skoglund-Hansson, Gävleborgs Idrottsförbund, en föreläsning om den aktuella rörelsesatsningen i länets skolor och hur idrottsrörelsen arbetar för en ny syn på träning och tävling. Föreläsningen var mycket uppskattad och gav bra diskussioner.

Vid årsmötet närvarade 16 ombud från 14 specialidrottsförbund.


I samband med föreläsningen om Rörelsesatsning i skolan fick mötesdeltagarna prova på övningar på temat rörelseförståelse.Skribent: Ingela Norberg
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Gävleborg
Box 975
801 33 Gävle

Besöksadress:
Nobelvägen 2
802 67 Gävle

Kontakt:
Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link