Hoppa till sidans innehåll

Foto: Marie Barrling

Åse-Li Sterner har lett sin förening i 40 år

2016-01-27 08:00

Åse-Li Sterner är ridskolechef på Hudiksvalls Rid och Ponnyklubb och tycker att kontakten med Gävleborgs Ridsportsförbund fungerar väldigt bra, trots att konsulenten Jessica Wennerström utgår från Gävle. - Det är en helt annan kontakt nu än för 40 år sen. Vi är väldigt tighta och de ser saker som man kanske inte alltid ser själv, säger hon.
  • Skapad: 27 JAN 2016 08:00

Åse-Li Sterner vet vad hon pratar om. Hon har nämligen varit ridskolechef i just 40 år på Hudiksvalls Rid och Ponnyklubb. En ridskola som har 450 medlemmar och 10 anställda.
- Det är jättestor skillnad från då och nu. Det finns ett helt annat utbud nu, vilket är både positivt och negativt. Då fanns det inte så mycket att välja på och idag har barnen knappt tid att rida för det är så mycket annat som ska göras.
- Vi måste ha en mycket högre kvalité på ridskolan, både våra anläggningar och våra utbildningar.

Lyfter fram ledarna
Lena Englund är ridlärare och kassör i föreningen och lyfter också fram just utbildningar som föreningens styrka.
- Vi har väldigt pedagogiska ledare som ser barnen. Och vi har gått en miljon utbildningar. Vi har ett bra samarbete med SISU Idrottsutbildarna och försöker att gå på så många kurser som vi kan. Vi vill hela tiden bli bättre, säger Lena Englund, kassör och ridlärare.
- Man lär sig mer än att rida här. Att ta hand om varandra. Man lär sig ta ansvar. De kommer inte bara hit för att rida.

Bra samarbete med SISU Idrottsutbildarna
Hudiksvalls Rid och Ponnyklubb har redan fått känna på att SISU Idrottsutbildarna nu går ihop till ett distrikt i Gävleborg. Något som ridskolechef Åse-Li Sterner tycker fungerar utmärkt hittills:
- Nu har vi precis bytt till en konsulent som sitter i Gävle. Men det har ingen som helst betydelse. Mina mail går fram dit också. Och vi har också träffats, för den personliga kontakten är viktig.
- Sen träffar vi Gävleborgs Ridsportsförbunds konsulent rent fysiskt några gånger om året också. Det fungerar bra.

Skribent: Marie Barrling
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Gävleborg
Box 975
801 33 Gävle

Besöksadress:
Nobelvägen 2
802 67 Gävle

Kontakt:
Tel: 0723551605
E-post: This is a mailto link