Hoppa till sidans innehåll

Inkluderande idrott - en utbildningswebb fylld med kunskap och inspiration

  • Uppdaterad: 2017-09-01 08:56

Inkluderande idrott är en utbildningswebb om normer och inkludering. En plats fylld med fakta, kunskap, inspiration, filmer, intervjuer och specifika verktyg. Ett värdefullt stöd som förenklar för dig så att du, din förening och svensk idrott ska kunna forma en idrottsmiljö som välkomnar alla. Det vill säga en norm-medveten idrott.

Inkluderande idrott är en kunskaps- och inspirationsbank där du flexibelt kan välja att arbeta med de delar som är intressanta för just dig, ditt lag eller din förening. Du får hjälp med att fylla på kunskap, skapa reflektion och samtal som leder till förståelse och utveckling.

Du kan bland annat utgå ifrån idrottens olika arenor, till exempel omklädningsrummet, styrelserummet, åskådarplatsen och jobba utifrån de förutsättningar och normer som finns där. Ni kan då fundera över om det är en självklar plats och miljö där alla trivs och känner sig delaktiga.

Utbildningswebben Inkluderande idrott är en del av svensk idrotts strategiska arbete och ett verktyg som SISU Idrottsutbildarna och Riksidrottsförbundet (RF) tagit fram för att stödja idrottens förändringsresa mot 2025. 

Kontakta gärna någon av våra idrottskonsulenter om du och din förening vill ha hjälp med att planera och lägga upp ert arbete. Tillsammans gör vi din förening starkare. Kontaktuppgifter hittar du här

På www.sisuidrottsutbildarna.se hittar du utbildningswebben Inkluderande idrott 

Skribent: Kajsa Engdahl
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Uppland
Box 23062
750 23 Uppsala

Besöksadress:
Råbyvägen 77
754 60 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018-27 70 00
E-post: This is a mailto link