Hoppa till sidans innehåll

Våra kurser och utbildningar


Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

IdrottOnline klubb - Administration - Fortsättning

Idrottens nya verktyg för kommunikation och administration.
Datum: 2018-10-24 Plats: Puls Arena, Varggatan 15, Landskrona Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Idrott på lika villkor

Idrottsrörelsen jobbar idag hårt på att bli jämställd och jämlik. Ibland kan det vara svårt att veta hur föreningen kan arbeta med detta område. Kom och inspireras när Pernilla Larsson och Musse Hasselvall pratar om hur vi praktiskt kan ta tag i detta område.

Datum: 2018-10-24 Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Idrottens föreningslära - Tema - Grundläggande föreningsekonomi

Vilket ansvar har kassören i en förenings ekonomi? Och vilket vilken roll och skyldigheter har styrelsemedlemmarna i organisationen? 

En kassör ansvarar för att föreningens resurser används på rätt sätt för att intäkter och kostnader går ihop. Det är därmed ett ansvarstagande hon eller han tar på sig som kassör och styrelsemedlem. Första steget i utbildningen handlar om det ansvar kassören har gällande föreningens ekonomi. I det andra steget fördjupar sig utbildningen i bokslutsarbetet och belyser olika sätt att presentera bokslut och andra rapporter.
Datum: 2018-10-25 Plats: Skåneidrotten, Idrottens hus, Mellersta stenbocksgatan 10, Helsingborg Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Machonormen inom idrotten

Skåneidrotten i samverkan med Kvinnojouren i Lund, PIL i Lund, samt Lunds kommun presenterar vi tre stycken temakvällar med fokus på en inkluderande och jämställd idrott för alla.

Första kvällen är den 25 oktober med tema machorollen då vi får besök av ingen mindre än Musse Hasselvall. Musse är aktiv inom kampsporten och jämlikhetsprofil i media och TV. "Machonormen inom Svensk Idrott". Hur kan vi arbeta med Machonormen inom vår idrott/förening, Nolltolerans för dåligt språkval - hur kan vi arbeta med detta rent praktiskt.

Datum: 2018-10-25 Plats: Sparbanken Skåne Arena, Lokal Kraftringen, Stattenavägen 25, Lund Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Plattformen - barn och ungdom, Höganäs

•    Är du intresserad av att bli tränare och idrottsledare för barn och ungdomar?
•    Är du redan engagerad men utan någon formell tränarutbildning?
•    Skulle det kännas bra att utvecklas tillsammans med andra tränare och ledare i motsvarande situation?

Om Plattformen
Idrottens barn- och ungdomsledarutbildning på basnivå heter Plattformen – barn och ungdom och vänder sig till dig som vill ta första steget som tränare och idrottsledare för barn och ungdomar mellan 7-15 år. Det är också en utbildning för dig som redan är engagerad, vill utvecklas och bli bättre och tryggare i din roll, men ännu inte gått någon formell tränarutbildning.
Datum: 2018-10-31 - 2018-11-01 Plats: Höganäs Sportcenter, Friluftsvägen 2 i Lerberget Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Tejpning

Tejpning är en del av behandling av idrottsskador eller används för att undvika att nya skador uppstår i en tidigare skadad led.
Föreläsningen belyser färdigheter som krävs för att förebygga och kunna använda tejpning vid de vanligast förekommande skadorna.

Rätt använd kan tejpen bidra till att förbättra rehabiliteringen efter en skada och träningen kan återupptas tidigare utan att skaderisken ökar. Föreläsningen tar upp hur man jobbar med idrottstejpning på ett enkelt och funktionellt sätt.
 
Datum: 2018-11-07 Plats: Idrottens Hus, Mellersta stenbocksgatan 10, Helsingborg Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Grundtränarutbildning 2 (GTU 2), Malmö

Utveckla dig i tränarskap och träningslära ihop med tränare inom andra idrotter.

Grundtränarutbildningen är för dig som har varit tränare ett tag. Du har redan gått någon grundutbildning. Du tycker det är kul och vill nu gå vidare och utvecklas i din tränar - och ledarroll.

I GTU har du möjlighet att utveckla dig i tränarskap och träningslära tillsammans med idrottserfarna utbildare. Du möter och byter erfarenheter med tränare inom andra idrotter som befinner sig i motsvarande situation som du.

GTU är en fortsättning och påbyggnad på Plattformen – barn och ungdom. GTU innehåller utöver tränarskap och träningslära också tränarpraktik och självstudier på hemmaplan. Mötet med och möjlighet till nätverksbyggande mellan tränare från olika idrotter, för att ta till vara varandras olika kunskaper och erfarenheter, är ett mycket viktigt och uppskattat inslag i denna utbildning. GTU innehåller även en idrottsspecifik del som respektive specialidrottsförbund ansvarar för.
Datum: 2018-11-10 - 2018-12-02 Plats: Malmö Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Idrottens föreningslära - Grund

Vi bearbetar områden som den demokratiska uppbyggnaden inklusive årsmöte och valberedningsarbete, vikten av ett levande medlemsavtal (stadgar) och det mest elementära vad gäller skatter och avgifter. Vi betonar också vikten av att varje förening behöver vara grundad i sin verksamhetsidé och värdegrund. För lyckas omsätta allt detta i praktisk handling ger vi tips på saker varje offensiv förening behöver tänka på och göra för att ständigt vara i rörelse. Efter avslutad Idrottens föreningslära Grund hoppas vi att deltagaren känner sig inspirerad att fortsätta arbetet på hemmaplan, i föreningen.
Datum: 2018-11-13 Plats: Kommunhuset, Sessionssalen, Trädgårdsgatan 12, Klippan. Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

Idrottens Föreningslära - Tema - Bokföring i föreningen

Idrottens föreningslära finns i tre nivåer, grund, fortsättning och tema. Temautbildningarna är egentligen på grundnivå i det specifika ämnet som det berör, medan en allmän grund berör föreningslära på en bredare front.


Det här är en praktisk utbildning med övningar i bokföring, bokslut och konteringsövningar. Utbildningen inleds med grundläggande teori i bokföring. Bokföringen skall ge information om hur föreningens ekonomi förändras utifrån den verksamhet som bedrivs och styrelsens skötsel av föreningen och dess pengar.

Datum: 2018-11-14 Plats: Kristianstad Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt

IdrottOnline klubb - Hemsida - Fortsättning

Idrottens nya verktyg för kommunikation och administration.
Datum: 2018-11-15 Plats: Idrottens Hus, Mellersta Stenbocksgatan 10, Helsingborg Mer information på kurssidan
Anmäl dig direkt
Sida:   1  2  3 
 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Skåne
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: +46104765701
E-post: This is a mailto link