Hoppa till sidans innehåll

Våra kurser och utbildningar


Sökresultat

Sortera på: Titel | Datum

Idrottspsykologi - Tema - Ledarskapets betydelse för nervositet och stress

Vill du som tränare få kunskap och verktyg till att motverka och hantera nervositet hos dina idrottare?

I denna utbildning går vi igenom inlärningspsykologins koppling till nervositet och stress i idrotten. Du får lära dig vad stress och nervositet är, hur det vidmakthålls, och vilka problem det kan skapa. Med denna kunskap kan du sedan normalisera, förklara och hjälpa dina adepter att bryta sig loss från negativa spiraler av stress, nervositet och undvikande beteenden. 
 
Datum: 2019-11-24 Plats: Kristianstad Mer information på kurssidan
Till anmälan

Idrottens föreningslära - Grund

Vi bearbetar områden som den demokratiska uppbyggnaden inklusive årsmöte och valberedningsarbete, vikten av ett levande medlemsavtal (stadgar) och det mest elementära vad gäller skatter och avgifter. Vi betonar också vikten av att varje förening behöver vara grundad i sin verksamhetsidé och värdegrund. För lyckas omsätta allt detta i praktisk handling ger vi tips på saker varje offensiv förening behöver tänka på och göra för att ständigt vara i rörelse. Efter avslutad Idrottens föreningslära Grund hoppas vi att deltagaren känner sig inspirerad att fortsätta arbetet på hemmaplan, i föreningen.
Datum: 2019-11-25 Plats: Skåneidrotten, Malmö Arena, Hyllie Stationstorg 2, Malmö Mer information på kurssidan
Till anmälan

Akut omhändertagande

Att stå handlingskraftig vid ett akut skadetillfälle kan ha stora effekter för återgång till aktivitet för den skadade. Med rätt kunskap kan man begränsa blödning, förebygga och lindra smärta samt ge förutsättningar för vidare behandling och läkning av skadan. Utbildningen belyser sportspecifika akuta idrottsskador som t.ex. fot, knä och huvudskada. Utrustning som förbandsväska samt god teknik i kompressionsbehandling är verktyg som ledare kan ha nytta av när olyckan är framme. Utbildningen kan ses som ett komplement eller inkörsport till vår längre utbildning ”Basal Idrottsmedicin”.

Datum: 2019-11-27 Plats: Mejeriet, Mejerigatan 4, Höör Mer information på kurssidan
Till anmälan

Basal Idrottsmedicin

Vad ska du göra när en aktiv stukar foten eller vrider knäet? När är skadan så allvarlig att man bör söka sjukvård? Vad är tecknen på överbelastningsskada? Kunde skadorna förhindrats genom förebyggande träning?


Denna utbildning i basal idrottsmedicin med inriktning på akuta skador och överbelastningsskador är framtagna av sjukgymnaster och läkare med lång erfarenhet av idrottsskador, i syfte att ge tränare och ledare kunskap om hur man tar hand om och förebygger skador.

Datum: 2019-11-30 Plats: Killhult, Svensköpsgården Mer information på kurssidan
Till anmälan

IdrottOnline klubb - Hemsida - Fortsättning

Idrottens nya verktyg för kommunikation och administration.
Datum: 2019-12-02 Plats: Skåneidrotten, Idrottens Hus, Mellersta Stenbocksgatan 10, Helsingborg Mer information på kurssidan
Till anmälan

Rätt kost för barn och ungdomar

Hälsa och prestation går hand i hand och kosten har en stor betydelse för hälsan. Med teori och praktiska övningar går vi igenom grundläggande näringslära. Vi går igenom
vilken typ av mat som passar innan och efter träning och hur en effektiv måltidsplanering ser ut, med tips på bra frukost och mellanmål. Dessutom tar vi hål på en del myter om mat.

Datum: 2019-12-04 Plats: Ängelholm Mer information på kurssidan
Till anmälan

Temakväll #SCHYSSTIDROTT

Skåneidrotten i samverkan med Kvinnojouren Lund, PIL i Lund samt
Lunds kommun presenterar en temakväll med HBTQ-perspektiv. Kvällen inleds med föreställningen ’FOTBOLLSBÖGEN’ av och med Mårten Svedberg och avslutas med samtal kring idrottsrörelsens ansvar och möjligheter att verka för inkludering av HBTQ-personer.

Fotbollsbögen är en klassrumsmonolog av och med skådespelaren Mårten Svedberg, för ungdomar i gymnasieåldern, för vuxna och för idrottsklubbar, föreningar m fl. Pjäsen tar upp ämnen som homofobi machokultur, grupptryck och utanförskap men skildrar även vänskap och kärlek. Mårten använder sig av egna erfarenheter från idrottsvärlden, där den som är annorlunda lätt blir utsatt för mobbning och kränkningar.

Mårten Svedberg har turnerat med föreställningen i 10 år. Han har synts både på teaterscenen och på film och i tv. Bl.a. Johan Falk, Beck, Gåsmamman och nu har han precis avslutat inspelning av ny tv-serie som har premiär hösten 2020.

Datum: 2019-12-05 Plats: Sparbanken Skåne Arena, Lund Mer information på kurssidan
Till anmälan

Brunchträff med Skåneidrotten

Skåneidrotten bjuder in till en brunchträff för dig som är aktiv i idrottsförenings styrelse eller är ledare.   
Att vara verksam i en ideell förening innebär många fördelar men även ett stort ansvar. När vi bjuder på brunchträff har Barnkonventionen blivit lag, Skåneidrotten kommer att byta namn till RF-SISU Skåne, det nuvarande Idrottslyftet har upphört och kommer att ersättas med något nytt. Vi vill även informera om vårt utbildningsutbud.
Därför ser vi gärna just DIG på Malmö Arena Hotell med mycket matnyttigt både när det gäller brunch men även information som du tar tillbaka till din förening. Därför är din medverkan viktig och vi ser fram emot att träffa er över en brunch.
Datum: 2020-01-18 Plats: Malmö Arena Hotell, Hyllie Boulevard 12, Malmö Mer information på kurssidan
Till anmälan

Grundutbildning för tränare

Grundutbildningen ger dig en bra grund att utgå ifrån i din fortsatta tränarroll. Utbildningen är det första obligatoriska steget utifrån vilket du kan välja att utvecklas vidare.
Datum: 2020-01-29 - 2020-02-19 Plats: Malmö Mer information på kurssidan
Till anmälan

IdrottOnline klubb - Hemsida - Grund

Idrottens nya verktyg för kommunikation och administration.
Datum: 2020-02-06 Plats: Helsingborg Mer information på kurssidan
Till anmälan
 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Skåne
Box 10063
200 43 Malmö

Besöksadress:
Hyllie Stationstorg 2
215 32 Malmö

Kontakt:
Tel: +46104765701
E-post: This is a mailto link