Hoppa till sidans innehåll


Foto: JOHANNA LUNDBERG

Antidoping - viktig kunskap för alla!


Ren vinnare - webbutbildning för aktiva och deras stödpersoner

Alla idrottare har ansvar att känna till och följa dopingreglerna. Ren vinnare är en webbaserad utbildning där du får lära dig det allra viktigaste inom antidoping.

Utbildningen består av sju moduler som totalt tar knappt 30 minuter att genomföra. Den passar idrottsutövare och alla som på något sätt stöttar den aktive, exempelvis ledare och föräldrar.

Du kan göra utbildningen i din mobil eller hemma vid datorn. Allt på en gång eller lite i taget, när och på det sätt som passar dig.

 

Vaccinera klubben mot doping

Alla, såväl ledare, tränare, funktionärer som idrottsaktiva har en skyldighet att känna till och följa idrottens dopingregler.

  • Tror du att någon klubbmedlem är beredd att chansa på en förbjuden genväg för att nå framgång?
  • Finns det aktiva och ledare som saknar grundkunskaperna om gällande dopingregler?
  • Är de medvetna om riskerna med kosttillskott?
  • Finns det någon risk att en aktiv, som blir sjuk, tar en dopingklassad medicin av misstag?

Om du svarar ja på ovanstående frågor, fundera på hur du ska agera. Har ni till exempel någon handlingsplan att ta hjälp av? Om inte, kan det vara en bra idé att vaccinera din klubb mot doping. Det tar bara några timmar.

Gör så här
Kontakta först en av våra idrottskonsulenter. Vaccinationen gör ni sedan enkelt på www.rf.se/vaccinera – och efteråt får ni ett vaccinationsintyg och en godkänd antidopingpolicy från Riksidrottsförbundet.

Fakta “Vaccinera klubben mot doping”
Det är ett lätthanterligt webbaserat upplägg skapat för att klubbar ska kunna öka sin kunskap och bli medvetna om sin roll i antidopingfrågan. Här finns de verktyg och den kunskap som behövs för att idrottsklubbarna ska ta en tydlig ställning och vara aktiva i antidopingarbetet. Genom att arbeta med Vaccinera klubben både i styrelsen och bland ledare och aktiva ökar man kunskapsnivån i föreningen.

Dopingsnack_omslag_l-rgruppsplan_250_bred_beskuren

Antidopingsnack
Nu finns ett suveränt samtalsunderlag (lägruppsplan) för dig som vill ge dig själv och dina aktiva baskunskap om idrottens dopingregler.

Det är lika viktig kunskap som att känna till sin egen idrotts tävlingsregler. Idrottare som inte känner till reglerna riskerar att medvetet eller omedvetet bli "dopingfall". 

Lärgruppsplanen är framtagen av Riksidrottsförbundets Antidopinggrupp och SISU Idrottsutbildarna.

Lärgruppsplan Antidopingsnack (pdf)

 

Uppdaterad: 22 FEB 2018 20:40

 

 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Norrbotten
Kronan A3
974 42 Luleå

Besöksadress:
Idrottens hus, Kronan A3
974 42 Luleå

Kontakt:
Tel: 0706007732
E-post: This is a mailto link