Hoppa till sidans innehåll

Värdefullt

Ta del av satsningen som riktar sig mot barn och ungdomars delaktighet i föreningslivet.Detta är ett arbete i linje med Strategi 2025, där idrottssverige tillsammans skall göra Svensk Idrott till världens bästa! Vi jobbar med mottot - Så många som möjligt, så länge som möjligt, i en så bra miljö som möjligt.
  • Uppdaterad: 14 FEB 2018 13:36

 

Svensk idrott är unik

Varje förening och varje förbund beslutar själv över sin verksamhet. Idrottsrörelsen har kommit överens om en gemensam värdegrund som all verksamhet ska utgå ifrån.

  • Glädje och gemenskap
  • Demokrati och delaktighet
  • Allas rätt att vara med
  • Rent spel

 

Barn och ungdomar är vår framtid

Vi vill att barn och ungdomars glädje, engagemang och passion för idrott ska framhävas och stimuleras via värdefulla samtal och möten. Genom att samtala kring värdegrund och delaktighet kan vi belysa varje individs värde och på så sätt skapa ett ännu starkare föreningsliv i framtiden. 

"Den glädje och gemenskap 
föreningslivet innebär är svårslagen.
Vår vision är att alla ska få möjlighet
att vara en del av den."

Emelie och Malin, ungdomskonsulenter

 

Vi vill gärna träffa er!

Utifrån era behov och önskemål kan vi skapa ett arbetsunderlag med er förening i fokus. Kom gärna med förslag om ni har en annan idé inom värdegrund och delaktighet. Tillsammans med er vill vi utveckla er verksamhet. Glöm inte, vi gör Svensk Idrott till Världens bästa och därför är det viktigt att vi vågar prata om värdegrund och delaktighet.

 

Vilket tema är er förening intresserad av? - Här kommer några förslag:

 

Sociala medier
Hur kommunicerar jag på nätet? Skiljer det sig gentemot hur och vad jag säger när vi ses på riktigt? Vet jag hur min kompis reagerar på det jag skriver? Frågorna och svaren är många, därför är det viktigt att vi tillsammans med barn och ungdomar samtalar för att skapa rimliga förhållningssätt inom sociala medier.

     
 

Föreningsfamiljen
Vad betyder egentligen ideell verksamhet? Vad har jag som barn eller ungdom för rättigheter? Vad är en ungdomssektion? Vi samtalar med barn och ungdomar kring de mjuka värdena, kamrat- och gemenskap, föreningslivet ger. Alla kan bidra på sitt sätt – det är föreningslivets hjärta och familj som vi vill att alla ska få ta del av och känna tillhörighet till. Tillsammans är vi starkare!

     
 

Skapa bra förebilder
Hur ska en bra förebild vara i er förening? Låt ungdomarna fundera igenom hur de vill att er förening ska representeras? En person kanske har vaktmästaren som sin största förebild, en annan ser upp till en lagkompis eller tränaren. Tillsammans samtalar vi om vad som symboliserar en bra förebild.

     
 

Rent spel
Rent spel och ärlighet är en förutsättning för tävlande på lika villkor. Det innebär att hålla sig inom ramarna för överenskommelser, god etik och moral. Vad händer om jag blir kategoriserad som ”lagets stjärna” och inte känner mig bekväm i den rollen? Tillsammans vill vi verka mot fusk, doping, mobbning, trakasserier och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

     

INSTAGRAM
Maila in en bild till oss, tillsammans med en kortare text, som beskriver en rolig övning eller aktivitet som har stärkt er sammanhållning i ert lag eller er förening. Därefter delar vi det på vårt instagramkonto så att fler kan få tips om roliga övningar och aktiviteter för att stärka idrottsmiljön!

This is a mailto link

This is a mailto link

 

 

 

 

Skribent: Liselotte Arvidsson
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Emelie Elfsberg
Idrottskonsulent
SISU Idrottsutbildarna
Hallands Idrottsförbund
This is a mailto link
070-286 71 13

Kontaktperson

Malin Eriksson
Idrottskonsulent
SISU Idrottsutbildarna
Hallands Idrottsförbund
This is a mailto link
070-285 43 57

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Halland
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress:
Idrottens Hus Q, Spetsvinkelg 23
302 50 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link