Hoppa till sidans innehåll
Foto: Håkan Flank

Introduktionsutbildning för föreningsledare

SISU Idrottsutbildarna har lanserat en grundutbildning för föreningsledare. Utbildningen är webbaserad. Vi hoppas att ni i föreningen sedan tar samtalen vidare genom lärgrupper, för att anpassa innehållet till just er verksamhet och vardag.
  • Uppdaterad: 17 JUL 2019 10:36

Idrottsrörelsen är en fantastisk arena som erbjuder ett stort utbud av olika idrotter som engagerar och motiverar många olika människor, unga som gamla, med olika bakgrund, drivkrafter, erfarenheter och kompetenser. Idrottens mål är att engagera så många som möjligt, så länge som möjligt, i så bra verksamhet som möjligt. Denna introduktionsutbildning är tänkt att ge dig en första inblick i vad det innebär att vara föreningsledare inom idrotten och hur du kan skapa förutsättningar för idrottens gemensamma mål, men framförallt inspirera dig till ett spännande och viktigt uppdrag.

Utbildningen är uppbyggd i fem kortare avsnitt. Hela utbildning beräknas ta cirka 2–3 timmar att gå igenom. Den är uppbyggd så att du går igenom ett avsnitt i taget. Du går igenom avnitten i nedanstående ordning:

  • Föreningen och demokratin
  • Föreningen och idén
  • Föreningen och verksamheten
  • Föreningen och engagemanget
  • Förening och administrationen

Här hittar du den nya introduktionsutbildningen för föreningsledare

Vill ni i föreningen arbeta vidare med rollen som föreningsledare? Ta kontakt med er idrottskonsulent och starta lärgrupper. Här hittar du kontaktinformation

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Halland
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress:
Idrottens Hus Q, Spetsvinkelg 23
302 50 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link