Hoppa till sidans innehåll

Utbildningswebb om normer och inkludering

SISU Idrottsutbildarna har skapat en utbildningswebb fylld med kunskap och inspiration för stödja svensk idrotts förändringsresa mot 2025 - att forma idrottsmiljöer där alla är välkomna!
  • Uppdaterad: 05 FEB 2018 10:56

 

Värdefull kunskap som förenklar  
Här får er idrottsförening hjälp med att fylla på kunskap, skapa reflektion och samtal som leder till förståelse och utveckling. Ett värdefullt stöd som förenklar arbetet så att din förening ska kunna forma en idrottsmiljö som välkomnar alla, det vill säga en normmedveten idrott.

Utgå ifrån idrottens olika arenor, till exempel omklädningsrummet, styrelserummet, åskådarplatsen och jobba utifrån de förutsättningar och normer som finns där. Ni kan då fundera över om det är en självklar plats och miljö där alla trivs och känner sig delaktiga.

 

Kontakta oss
Kontakta er förenings idrottskonsulent om ni önskar få stöd med planering och lägga upp arbetet för att forma inkluderande idrottsmiljöer i er förening.

 

En del av svensk idrotts förändringsresa
Utbildningswebben Inkluderande idrott är en del av svensk idrotts strategiska arbete, ett verktyg som SISU Idrottsutbildarna och Riksidrottsförbundet tagit fram för att stödja idrottens förändringsresa mot 2025. 

 

Fem utvecklingsresor
I Strategisk plan för svensk idrott 2018 – 2021 nämns fem utvecklingsresor, två av dem har direkt koppling till Inkluderande idrott:

1. Inkluderande idrott för alla
2. Jämställdhet för en framgångsrik idrott

Utbildningswebben Inkluderande idrott är alltså ett verktyg som stödjer svensk idrotts förändringsresa och strategiska arbete mot mål 2025. 

  

Skribent: Liselotte Arvidsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Halland
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress:
Idrottens Hus Q, Spetsvinkelg 23
302 50 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link