Hoppa till sidans innehåll

Föreläsning Halmstad 7/11

Hur kan man som ung tjej hantera idrottens och omvärldens oförenliga krav på en växande kropp och fortfarande tycka det är kul att idrotta? Välkommen till en föreläsning med landsvägscyklisten Alice Andersson.
  • Uppdaterad: 2018-09-24 11:28

 

Kvinnospecifik träning   

Alice Andersson läser Idrottsvetenskapliga programmet på Högskolan i Halmstad och tävlar landsvägscykel på landslagsnivå. Hon började intressera sig för kvinnospecifik träning i samband att hon startade sina högskolestudier. Alice upptäckte att den mesta litteraturen grundade sig på studier gjorda på män. Hon valde då att ta fram studier genomförda på kvinnor, och sammanställa så att fler skulle kunna ta del av informationen.

På senare år har frågan om den kvinnliga fysiologin och träning lyfts mer och mer, med studier som undersöker inte bara menscykelns påverkan på prestationsförmågan, men också vilken effekt preventivmedel ger på träningen. Hur tillämpas dessa upptäckter i praktiken? Och hur kan man som ung tjej hantera idrottens och omvärldens oförenliga krav på en växande kropp och fortfarande tycka det är kul att idrotta? Detta kommer Alice prata om under föreläsningen.

 

HALMSTAD

Datum: 7 november
Tid: kl 18.00 - 20.00 (vi bjuder på kvällsfika från 17.30)
Plats: Högskolan i Halmstad
Kostnad: 100 kr
Anmälan: Klicka här

 

       

Skribent: Liselotte Arvidsson
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson Kurser

Åsa Agmyr
utbildningsansvarig
SISU Idrottsutbildarna
Hallands Idrottsförbund
This is a mailto link
070-341 40 03

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Halland
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress:
Idrottens Hus Q, Spetsvinkelg 23
302 50 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035-17 74 00
E-post: This is a mailto link