Hoppa till sidans innehåll

Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna


Sveriges största folkrörelse

Idrottsrörelsen är Sveriges största folkrörelse med över 3 miljoner medlemmar. Självklart ska idrottens studieförbund bidra till att alla dessa inte bara blir bra på att utöva eller leda idrott, utan också ta ansvar och vara engagerade samhällsmedborgare. Därför arbetar SISU Idrottsutbildarna med folkbildning.

Vi arbetar med fem former för verksamheten

 • Lärgrupper
  En lärgrupp kan jämföras med en studiecirkel. Lärgruppen är en arbetsform som kännetecknas av att en mindre grupp människor, under en kortare eller längre tid, regelbundet träffas och tillsammans studerar och lär sig något i ett visst ämne eller område. En lärgrupp kan också drivas på distans. Lärgruppen bygger på samtalet mellan deltagarna där man utgår från olika perspektiv, erfarenheter och upplevelser. Som utgångspunkt ska man ha ett studiematerial som kan vara en bok eller annat material i ämnet man valt.
 • Kurs
  En kurs har en kursledare som leder verksamheten utifrån en tydlig kurs- och timplan. En kurs ska ha en inriktning och ett uttalat utbildningsmål.
 • Föreläsning
  När föreningen vill samla sina medlemmar kring ett tema kan föreläsning vara en arbetsform. En föreläsning ska inspirera och det är temat som står i fokus.
 • Process- och utvecklingsarbete
  När föreningen vill utveckla sina styrdokument och på så sätt stärka sin organisation kan ett process- och utvecklingsarbete vara en god arbetsform. Då leder en av SISU Idrottsutbildarnas processledare arbetet som resulterar i en dokumentation och handlingsplan. 
 • Kulturprogram
  När ni vill skapa delaktighet, upplevelse och eftertanke kan ett kulturprogram vara en bra arbetsform. Det kan exempelvis vara teater, sång, dans eller filmvisning på programmet. Ett kulturprogram kan också vara en utställning som väcker tankar kring olika ämnen.

Intresserad - Kontakta våra idrottskonsulenter

 

 

Uppdaterad: 08 JAN 2016 14:02 Skribent: AnnaLena Moberg

 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Halland
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress:
Idrottens Hus Q, Spetsvinkelg 23
302 50 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link