Hoppa till sidans innehåll

Lina Andersson är årets utbildare

2019-04-15 11:48

För Vinbergs IF är utbildning lätt Lina Andersson, ungdomsansvarig i Vinbergs IF, är årets utbildare. Och utbildning är en självklarhet för föreningen som har fått ta emot pris som årets barn- och ungdomsförening inom svensk fotboll.
  • Uppdaterad: 15 APR 2019 11:48

Det är en riktigt ruggig dag i mars när vi tar oss ut till Halmstad Golfarena för att träffa årets utbildare. Även om vi är en bit från Falkenberg är vi på Lina Anderssons hemmaplan − i samtal med ledare på vårens kick-off där föreningen satsar på att jobba ihop ledargruppen och skapa ny energi inför ett nytt fotbollsår. Stefan Gustavsson som är föreningens verksamhets- och spelarutvecklare kör ett första pass med föreningens ledare om värdegrund och hur man kan inkludera och välkomna alla.

Vill er förening sammverka med SISU Idrottsutbildarna? Ni har redan en idrottskonsulent som väntar på att få hjälpa just er. Ni hittar er idrottskonsulent här!

Stefan Gustavsson
Stefan Gustavsson inledde vårens kick-off

Vinbergs IF arbetar målmedvetet med utbildning av ledare och spelare och upplägget är enkelt:

− Vi håller i och vi håller ut, säger Lina Andersson och förklarar att varje år inventeras behovet och frågan går ut i lagen vad man är intresserad av. Sen sätts planer för att fylla på med kompetens genom lärgrupper och studiesatsningar. Det som inte finns i klubben tas in utifrån genom SISU Idrottsutbildarna.

− Det är otroligt vilken kraft det är att ha välutbildade ledare. Det ger ringar på vattnet, säger Lina och förklarar att det väcker engagemang och intresse hos spelarna, som också får ta dela av SISU-satsningar som Värdefullt och Forumteater.

Det låter lätt när du beskriver det. Är utbildning så enkelt?

− Jag tycker att det rullar på och det går lätt. Men det har ju tagit några år att bygga upp rutinerna och en struktur. Nu är vi i ett läge där utbildning är en självklarhet för oss, säger Lina Andersson, som är glad och stolt över utmärkelsen – för hela föreningens skull.

− Vi är flera som arbetar med de här frågorna och sen har vi ju Stefan Gustavsson som är vår verksamhets- och spelarutvecklare. Han är ju utbildare själv och det är en stor fördel att ha den kompetensen i föreningen, konstaterar Lina.


Lina Andersson
Lina Andersson, årets utbildare, på vårens kick-off med föreningen Vinbergs IF.

Hon började i Vinbergs IF som ”en glad lagförälder”. Nu har barnen slutat men Lina har blivit kvar, som styrelseledamot, ungdomsansvarig och nu även som vice ordförande:

− I en förening hugger man i där det behövs och man får ta olika roller. Min man är engagerad i sponsordelen och sitter med i festkommittén, säger hon.

Under kickoffen är utbildning i centrum, med en idrottskonsulent på plats som kan hålla i utvecklingsarbetet.

Vad är det som gör Vinbergs IF speciellt?
− Vi är en förening som jobbar med bredden, alla ska med och vi jobbar samma riktning. Det ger resultat.

Emelie Elfsberg
Emelie Elfsberg är föreningens idrottskonsulent

 

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Halland
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress:
Idrottens Hus Q, Spetsvinkelg 23
302 50 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link