Hoppa till sidans innehåll

Jobba med Forumteater i sommar!

2018-02-23 11:42

Är du intresserad av ledarskap och vill ha ett sommarjobb där du dagligen inspirerar barn till rörelseglädje, gemenskap och goda samtal på idrottsplatser runt om i Halland? Ta chansen att jobba med Forumteater i sommar!
  • Uppdaterad: 2018-02-23 11:43

Forumteater är en studiesatsning från SISU Idrottsutbildarna där viktiga frågor om kamratskap och bemötande tas upp i dramatiserad form. Barn och ledare är inte bara publik utan driver handlingen framåt och hittar olika lösningar på de vardagliga situationer som spelas upp.

Gör din ansökan till Forumteater här!

Som ledare för Forumteatern blir du en del av ett arbetslag som har till uppgift att aktivera barn i åldrarna 7 - 12 år, på plats ute hos föreningar. Innan sommarens Forumteater drar igång får alla aktivitetsledare utbildning för att bli trygga i sin roll. 

Det här kan mycket väl vara Hallands roligaste sommarjobb för den som är nyfiken på ledarskap inom idrotten och som tycker om att prata med barn och brinner för att inspirera andra. För Moa Kristenson från Falkenberg har Forumteatern varit ett älskat och återkommande sommarjobb:

− Idrott ska vara till för alla och då ska ju inte bakgrund eller var ifrån du kommer ha någon betydelse. Att idrotta i förening innebär att barn, och ungdomar, kan ta med sig erfarenheter till andra sociala situationer. I år pratade vi bl a om hur kroppsspråk och gester kan vara nedlåtande och respektlöst. Vi möter många barn och märker att i de fall som vi träffat dem tidigare, så har de utvecklats. Viktiga tankar och idéer väcks av barnen i Forumteater. Det är helt fantastiskt! Alla har möjlighet att vara delaktiga i Forumspelet. Med små enkla knep kan känslor väckas hur de ska behandla andra, säger Moa Kristenson.

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Halland
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress:
Idrottens Hus Q, Spetsvinkelg 23
302 50 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035-17 74 00
E-post: This is a mailto link