Hoppa till sidans innehåll
Foto: PETTER ARVIDSON

Idrottsforum - Trygga idrottsmiljöer

2018-02-20 15:43

Vad gör vi när det som inte får ske, ändå händer? Årets Idrottsforum handlar om trygga idrottsmiljöer − hur vi skapar trygghet, förebygger problem och bygger en organisation med förmågan att se och agera vid kränkningar och övergrepp.
  • Uppdaterad: 2018-02-22 09:15

Nästan alla barn och ungdomar är med i en idrottsförening någon gång under sin uppväxt. Föreningens uppgift är att säkra den miljön för alla som vistas i den – barn, ungdomar och vuxna. Det är ett stort ansvar som måste delas av alla i en förening − styrelsen, ideella ledare och tränare, föräldrar och aktiva. 

Idrottsforum riktar sig till aktivitets- och organisationsledare från idrottsföreningar i hela länet. Under dagarna i Tylösand bygger vi nätverk och utbyter erfarenheter.

Anmäl dig till årets Idrottsforum här!

Under årets Idrottsforum vill vi på Hallands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna ge er stöd och inspiration i arbetet med att skapa en välkomnande och trygg föreningsmiljö, där alla får möjlighet att växa och utvecklas!

  • Vilka verktyg och vilken kunskap behöver vi som organisations- och aktivitetsledare ute i föreningarna?
  • Hur kan vi bygga upp en krishanteringsplan och ett stöd för ledare och aktiva i att se och reagera när något är fel och någon far illa?


Vi får, som stödorganisationer, många frågor i detta stora och viktiga ämne – och det finns mycket stöd att få. Nyligen presenterades utbildningsmaterialet "Barnens spelregler", som tagits fram av Riksidrottsförbundet och BRIS (Barnens rätt i samhället), sedan tidigare finns en stödlinje för idrottsledare hos BRIS och en idrottens visselblåsarfunktion är på gång. Detta får ni veta mer om den 6-7 april, där kunskapsinhämtning, inspirerande föreläsningar, goda samtal och erfarenhetsutbyten står på dagordningen.

Väl mött på Hotel Tylösand!

Föreläsare:

Stefan Olsson, generalsekreterare i Svenska Friidrottsförbundet och tidigare förbundskapten i Svenska Friidrottslandslaget kommer tala om ledarskap och krishantering under de avslöjanden som skakade friidrotten – och hur förbundet i dag arbetar för att säkra en trygg miljö för sina aktiva.

Stefan O
Stefan Olsson. Bild: Svensk Friidrott/Ryno Quantz

 

Carina Bäck är tidigare polis med utredningar av brott mot barn och unga som specialområde. Numera är hon sakkunnig hos Riksidrottsförbundet i frågor som rör trygga idrottsmiljöer.

Sofia B Karlsson har 20 års erfarenhet av att arbeta med jämställdhet- och inkluderingsfrågor inom olika delar av samhället, och är nu ansvarig för utbildningar jämställdhet och inkludering inom Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Under ett gemensamt pass kommer Carina och Sofia att prata om utbildningsmaterialet Barnens Spelregler, om idrottens visselblåsarfunktion och det stöd din förening kan få i bygget av en trygg idrottsmiljö.

Datum: fredagen 6 april - lördag 7 april

Tid: start kl 17.00 - avslut kl 15.00

Kursavgift: 400 kr (kost och logi (del i dubbelrum) + föreläsningar (2 dgr) ingår i deltagaravgiften.
Inget avdrag om övernattning ej önskas. Önskas enkelrum är deltagaravgiften 800 kr/person.

Sista anmälningsdag: 28 mars (ev. tidigare vid fulltecknat arrangemang)

 

        

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Kontaktperson

Daniel Ljungberg
Verksamhetsledare
SISU Idrottsutbildarna
Hallands Idrottsförbund
This is a mailto link
0703-41 40 02

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Halland
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress:
Idrottens Hus Q, Spetsvinkelg 23
302 50 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035-17 74 00
E-post: This is a mailto link