Hoppa till sidans innehåll

Föreläsare klara till höstens Idrottsforum

2019-07-19 12:51

Den 22-23 november är det Idrottsforum på Varbergs Stadshotell. Nu är fyra föreläsare klara som kommer att bidra med olika infallsvinklar på temat: ”Den moderna föreningen engagerar”. Håll utkik efter anmälan som öppnar i månadsskiftet augusti/september.
  • Skapad: 19 JUL 2019 12:51

Det blir ett fullmatat idrottsforum i Varberg 22-23 november. En idrottshelg som dessutom rymmer Idrottens dag, ett evenemang där hela familjen får fylla på med rörelseglädje.
Nu är fyra föreläsare klara till höstens Idrottsforum. Deltagarna kommer även att få ta del av föreningsexempel. Boka in datumen i kalendern redan nu och håll utkik efter anmälan!

Idrottsforum bygger på idrottsrörelsens Strategi 2025, denna gång pratar vi om utvecklingsresan: "Den moderna föreningen engagerar"

Troed Troedsson, författare, föreläsare och analytiker

Kan man förenas utan förening?
Vi ser hur människor, i alla sammanhang, blir allt mer lättrörliga, allt mer krävande och allt mer otåliga. Det här är på gott och ont. Miljöfrågorna till exempel, eller engagemanget i MeToo, förutsätter just detta. Samtidigt blir det allt svårare för den traditionella föreningen att behålla sin attraktivitet och sitt grepp om sina medlemmar. En förening bygger ju på långsiktigt engagemang och uthållighet. Men det här är kanske inte hugget i sten? Går det att skapa ett föreningsliv som faktiskt tar sin utgångspunkt i hur människor är i stället för hur vi tycker de borde vara? Ja, bara vi förstår att föreningens mening är dess verksamhet, inte dess former.
Om detta – och hur man praktiskt kan ställa om – talar Troed Troedson, författare, föreläsare och analytiker med mer än 20 års erfarenhet av organisationer och ledning, från idrotten i Sverige till bilindustrin i Tyskland, från ledarskap i det stora politiska partiet till medlemskap i den lilla föreningen.

Sandra Hidgård, distriktsidrottschef

Sandra Hidgård är distriktsidrottschef i Halland. Hon har haft minst en fot i idrottsrörelsen hela livet, varit verksamhetschef Halmstads Fältrittklubb, processledare för Riksidrottsförbundet, hon har varit ordförande i Riksidrottsförbundets ungdomsråd och haft en rad andra förtroendeuppdrag inom RF, SISU Idrottsutbildarna samt Svenska Ridsportförbundet. Sandra är i grunden utbildad gymnasielärare och har arbetat som rektor. I sitt yrkesliv inom och utanför idrotten har hon drivit förändringsprocesser och arbetat för att bygga moderna och hållbara verksamheter  –  med folkbildningen som metod.

Kristian Persson, författare till boken Skapa talang 2.0 

Är talang medfött? Kan du bli en mästare? Vad är det egentligen som gör att vissa människor når längre än andra? 
Kristian Persson är elittränare, författare, utbildare, föreläsare och sportchef på Ullevi tennisklubb. Tillsammans med Peter Svensson har han skrivit boken ”Skapa Talang 2.0” som lär ut metoderna för att maximera effekten av din träning, hur du sätter och uppfyller dina mål och hur du presterar som bäst när det gäller som mest. Kristians föreläsning är lika relevant för dig som tränare, ledare och idrottare. Föreläsningen ger guidning i hur du utvecklar mental tuffhet och når inre motivation för att bli ditt bästa jag.Mikael Blixt, Unicef

Mikael Blixt kommer till Idrottsforum för att prata om idrott ur barnens perspektiv. UNICEF Sverige vill bidra till att öka kunskapen och stärka efterlevnaden av barnkonventionen i den svenska föreningsidrotten. Man fokuserar särskilt på barnkonventionens fyra grundprinciper; barns lika värde, barnets bästa, barns rätt till liv och utveckling samt barns rätt att uttrycka sin åsikt och få den respekterad. För att öka kunskapen och efterlevnaden av barnkonventionen inom svensk föreningsidrott har UNICEF Sverige tagit fram boken ”Barnkonventionen och föreningsidrotten – en handbok för idrottsledare”. Boken är framtagen för att inspirera fler idrottsledare till att diskutera och skapa en verksamhet som är trygg och bra för barn och skriven av idrottsforskarna Susanna Hedenborg och Johan R Norberg.

 

Skribent: Lotta Andersson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Halland
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress:
Idrottens Hus Q, Spetsvinkelg 23
302 50 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link