Hoppa till sidans innehåll

Kvalitet i fokus när folkbildningsåret 2018 summeras

2019-01-25 13:32

Nyligen var det uppesittarkväll på Idrottens hus när 218 års bildningsverksamhet skulle slutrapporteras. Och det är kvalitet som är i fokus när folkbildningen i Halland summeras.
  • Uppdaterad: 25 JAN 2019 13:32

− Vilket år vi gör! Vi har nått fler föreningar än någonsin tidigare, konstaterar Daniel Ljungberg, verksamhetsledare för SISU Idrottsutbildarna i Halland.

Vill ni samverka med SISU Idrottsutbildarna? Det finns en idrottskonsulent som väntar på att få kontakt med just er. Här hittar ni er kontaktperson!

När 2018 års folkbildningsverksamhet summeras står det klart att 412 halländska idrottsföreningar (av cirka 830) har haft någon form verksamhet med SISU Idrottsutbildarna under året – allt från föreningsbesök till kursverksamhet och lärgrupper. Antalet deltagare, arrangemang, folkbildningstimmar och processer ökar också.

− Vi har växlat upp, med målet att stärka vår lokala närvaro för att nå idrottens mål i Strategi 2025 om moderna, inkluderande och jämställda föreningar. Nu gäller det att jobba vidare för utveckling och framsteg genom folkbildningen. Vi hoppas kunna se ännu större effekter under året när de föreningar som har fått ett första besök under 2018 arbetar vidare med bildning och utbildning.


Högtidligt med timmar kvar. Per-Olof Ejresund, ordförande i Flygstadens Golfklubb, kom till SISU Idrottsutbildarnas kansli för att redovisa föreningens studieverksamhet.

För Hallands idrottskonsulenter är årets sista och första månader en hektisk period, då ska lärgrupper och utbildningstimmar summeras och inte minst kvalitetsgranskas. Den traditionsenliga uppesittarkvällen kröner alltså månader av idogt arbete och de sista timmarna rymmer såväl stenhård fokus som glada miner. Framförallt pågår ett samarbete där alla hjälps åt när det sista av lärgrupper, arrangemang och kurstimmar kvalitetskontrolleras.

− Vi strävar hela tiden efter att bli ännu vassare och vi har kvalitetskrav på allt vi gör. Det som inte håller för den granskningen redovisas inte, förklarar Daniel Ljungberg, som är stolt över sina idrottskonsulenter.

− Det finns en väldig kompetens i den här gruppen och de föreningar som samverkar med oss berättar att det gör skillnad. Vi arbetar utifrån föreningarnas behov och vi märker att det finns ett stort intresse för att utveckla medlemmar och organisationer genom folkbildningen och genom våra verktyg. Ledare och aktiva lägger sin fritid på att gå en kurs eller delta i en lärgrupp för att utveckla sig själva och sin förening. Det är det bästa betyg vi kan få, säger Daniel Ljungberg.

Så mycket engagerade sig idrottshalland i folkbildning 2018 (2017 inom parantes)*

Antal föreningar: 412 (339)
Arrangemang: 35 922 (30 470)
Studietimmar: 35 975 (34 262)

*Siffrorna för 2018 är preliminära och mindre avvikelser kan förekomma


Glada miner, skratt och fullt fokus sista kvällen som kröner månader av arbete när årets bildnings- och utbildningsverksamhet rapporteras in och kvalitetsgranskas.

Skribent: Lotta Andersson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Halland
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress:
Idrottens Hus Q, Spetsvinkelg 23
302 50 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link