Hoppa till sidans innehåll

LOK-stöd för hösten 2015

10 DEC 2015 13:45
Trots att sista datum för ansökan är den 25 februari kan det vara läge att skicka in sin ansökan i samband med att man avslutar säsongen för att inte riskera att glömma bort det och missa sista ansökningsdatum.
  • Skapad: 10 DEC 2015 13:45

Ansökan för hösten 2015 (aktiviteter 1 juli – 31 december) ska vara inskickad senast den 25 februari via föreningens IdrottOnline-sida.

Trots att sista datum för ansökan är den 25 februari kan det vara läge att skicka in sin ansökan i samband med att man avslutar säsongen för att inte riskera att glömma bort det och missa sista ansökningsdatum.

Aktiviteter via appen fick fel tid
Det har under hösten funnits ett fel som gjort att aktiviteter som närvaroregistrerats via appen fått fel tid, de har fått en förskjutning på en timme. Det betyder att några föreningar kan ha råkat ut för att enstaka aktiviteter inte godkänts då de krockat med annan aktivitet: om man har registrerat en del aktiviteter via appen och dessa fått fel tid och också registrerat aktiviteter via webben (som då fått rätt tid) så kan krockar ha uppstått.

Till exempel säger systemet ifrån om en ledare har två aktiviteter samma tid. Antal föreningar där samma grupp närvaroregistrerats på två olika sätt är förmodligen väldigt få, men de finns. Värt att notera är att om alla aktiviteter registrerats via appen så får visserligen alla aktiviteter fel tid med en timme, men de har alla samma förskjutning och därmed blir det inget problem.

En rättelse har gjorts i systemet per den 9 december. Därefter fungerar allt igen och alla aktiviteter får rätt start- och sluttid. De aktiviteter som redan är närvaroregistrerade kommer att hanteras och rättas retroaktivt, men vi kan just nu inte ge något besked om exakt när detta sker.

Nyhet - Närvaroregistrera flera aktiviteter för en grupp
I och med uppdateringen i dag den 9 december så finns nu en helt ny funktion på föreningarnas sidor: ”Registrera grupp”, som hittas under Aktivitet.

zz 

Man kan söka fram sin grupp och välja tidsintervall för aktiviteterna (1-4 veckor) och därigenom få upp gruppens aktiviteter på en och samma sida.

zzzzz

Som vanligt är alla deltagare markerade som närvarande från början. För de som inte var närvarande klickar man på den gröna knappen ”Närvarande” alternativt på pilen intill så ändras den till ”Ej närvarande”. När man är klar klickar man på knappen ”Registrera aktiviteter”.

Förenklar närvaroregistreringen
Detta gör det mycket lättare för föreningarna att närvaroregistrera sina aktiviteter då man inte måste öppna varje aktivitet separat utan kan få upp flera aktiviteter på en gång. Ovanstående förutsätter att man skapat och använt grupper för sina aktiviteter. 

Senaste uppdateringar i IdrottOnline
Läs mer på bloggen om de senaste uppdateringarna:
http://idrottonline.se/Blogg/Release912/

LOK-stödsgruppen

Telefon: 08-699 61 50 (knappval 3)
E-post: This is a mailto link

För mer information www.svenskidrott.se

Skribent: Liselotte Arvidsson

 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Halland
Box 93
301 03 Halmstad

Besöksadress:
Idrottens Hus Q, Spetsvinkelg 23
302 50 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035177400
E-post: This is a mailto link