Hoppa till sidans innehåll

Tränarutbildning


SISU Idrottsutbildarna jobbar med utbildning och utveckling av svensk barn- och ungdomsidrott tillsammans med hela idrottsrörelsen. Vi utgör ett stöd, tillför resurser och driver på dessa frågor på såväl central nivå som i alla våra 20 distrikt. 

Som idrottens studieförbund jobbar vi utifrån folkbildningens idé om utbildning och utveckling. Involvering, delaktighet, att alla ska bli sedda och hörda och att ta tillvara allas förmågor och erfarenheter är viktiga och självklara utgångspunkter för oss.

Här hittar du mer om utbildning och utveckling av barn- och ungdomsidrott: 

 • Lärande för barn inom idrotten
  Lärande för och med barn handlar om delaktighet och att involvera barn i den egna träningen. Varför inte byta ut några träningspass och prata om hur kroppen fungerar eller ge barnets självförtroende en kick i rätt riktning?

 • Ledar och tränarutbildning
  Här finns bland annat Plattformen - barn och ungdom, en ledarutbildning för barn- och ungdomsledare och Åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdomar.
 • Idrottens himmel och helvete
  Temaområde och arbetsmaterial, filmbaserat, för dig som vill jobba aktivt med att förstärka och utveckla barn- och ungdomsverksamheten i din förening.
 • Allas rätt inom idrotten
  Ett viktigt område som omfattar hela idrotten och inte minst barn- och ungdomsidrotten. Allas rätt inom idrotten tar avstamp i idrottsrörelsens värdegrund Idrotten vill.  

Kontakta SISU Idrottsutbildarna för kraft och stöd till utveckling
Ta gärna kontakt med SISU Idrottsutbildarna på ditt distrikt för att höra mer specifikt vad vi kan göra tillsammans för att utveckla barn- och ungdomsidrotten i din förening. Här hittar du våra distrikt. 
Barn- och ungdomsansvarig på RF/SISU Idrottsutbildarna
Anders Wahlström
08-699 62 29
This is a mailto link
Uppdaterad: 16 DEC 2010 10:45
Skribent: Anna-Lena Moberg

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Gotland
Box 1030
621 21 Visby

Besöksadress:
Färjeleden 5
621 58 Visby

Kontakt:
Tel: +46498207050
E-post: This is a mailto link