Hoppa till sidans innehåll

Ledar- och tränarutbildning

  • Uppdaterad: 2017-09-18 14:40

Morgondagens aktiva behöver välutbildade ledare

Därför erbjuder SISU Idrottsutbildarna tränarutbildningar för alla nivåer inom idrotten, från grund till elit. Utbildningarna är uppbyggda efter idrottens behov och är gränsöverskridande. Vi tror på ett livslångt lärande och att man kan lära mycket av varandra i olika idrotter. Specialidrottsförbundet (SF) kan sedan lägga till grenspecifika delar i utbildningarna.

Tränarutbildningens tre steg

Plattformen
Lär dig grunderna för hur du blir en positiv och självständig idrottsledare för barn och ungdomar. Idrottens barn- och ungdomsledarutbildning på basnivå kallas Plattformen. Här får deltagarna grunderna för att blir en positiv och självständig idrottsledare för barn och ungdomar. Deltagarna utvecklar sina ledaregenskaper och knyter nya kontakter med andra ledare inom olika idrotter.

Plattformen tar upp ämnen som barn och ungdomars utveckling, barnet/ ungdomen i centrum samt ledarskap och pedagogik i praktiken. Utbildningen är likvärdig oavsett distrikt och vilken idrott ledaren är verksam i. Utbildningen kräver inga förkunskaper. Formen kan variera från lärgrupp till en helgutbildning.

Grundtränarutbildningen
Utveckla dig i tränarskap och träningslära och byt erfarenheter med tränare inom andra idrotter.

Grundtränarutbildningen - en fortsättning och påbyggnad till Plattformen
Utbildningen innehåller tränarskap och träningslära. Deltagaren genomför också tränarpraktik och bedriver sedan självstudier på hemmaplan. Utbildningen ger möjlighet till nätverksbyggande mellan idrotter, för att ta till vara varandras olika kunskaper och erfarenheter. Grundtränarutbildningen innehåller även en idrottsspecifik del som Specialidrottsförbunden (SF) ansvarar för.

  • Grundtränarutbildningen nivå 1 - Inlärning 
    Ger ökade kunskaper om ungdomars utveckling och behov i förpubertets- och pubertetsåldern.
  • Grundtränarutbildningen nivå 2 - Utveckling
    Ger ökade kunskaper om ungdomars utveckling och behov i åldersfasen efterpubertet till äldre ungdom.
  • Grundtränarutbildningen nivå 3 - Prestation 
    Ger ökade kunskaper om ungdomars utveckling och behov från äldre ungdom till vuxen.

Vill du veta mer eller få hjälp att genomföra en eller flera delar av utbildningen hemma i din förening? Kontakta din förenings idrottskonsulent.

 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Gotland
Box 1030
621 21 Visby

Besöksadress:
Färjeleden 5
621 58 Visby

Kontakt:
Tel: +46498207050
E-post: This is a mailto link