Hoppa till sidans innehåll

Läsmuskler


Läsmuskler Gotland

Länsbiblioteket och Biblioteken på Gotland samarbetar med SiSU Idrottsutbildarna kring läsprojektet Läsmuskler Gotland. Projektet har beviljats medel från Kulturrådet med 250 000 kr och ingår i en större nationell satsning för att öka läsintresset hos idrottande barn och unga i Sverige.

Under en tvåårsperiod vill vi sprida läsglädje och utveckla metoder för att motivera idrottande barn och unga till läsning, bl a genom läsande förebilder och genom nära tillgång till spännande medier och läsmiljöer i idrottsmiljön. Förhoppningsvis kommer samarbetsformerna att leva kvar långt efter projekttiderns slut.

Logga_läsmuskler_02
Click to enlarge

 

 

Under sommaren 2015 har idrottsföreningarna kunnat låna böcker med läshandledningar till sina sommarskolor för högläsningsstunder med boksamtal. Under hösten startar vi ett mer formaliserat samarbete med föreningarna. Målgruppen är barn och unga mellan 7-15 år. Vi söker just nu aktivt deltagande föreningar både i stan och på landsbygden och föreningar med barn och ungdomar med annan etisk bakgrund än svensk.

tW6i4ppMVeRq2qk3pUVu

 Peter Öhman läser för barnen under IFK Visbys fotbollsskola.

IMG_2130

Läsmiljö på FC Gutes fotbollsskola

 

Uppdaterad: 24 MAJ 2017 09:40 Skribent: Sandra Ohlson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Gotland
Box 1030
621 21 Visby

Besöksadress:
Färjeleden 5
621 58 Visby

Kontakt:
Tel: +46498207050
E-post: This is a mailto link