Hoppa till sidans innehåll

Inkluderande idrott Normer, kunskap och inspiration

Inkluderande idrott är en utbildningswebb om normer och inkludering. En plats fylld med fakta, kunskap, inspiration, filmer, intervjuer och specifika verktyg. Ett värdefullt stöd som förenklar för dig så att du, din förening och svensk idrott ska kunna forma en idrottsmiljö som välkomnar alla. Det vill säga en normmedveten idrott.
  • Uppdaterad: 08 FEB 2018 15:45

Inkluderande idrott är en kunskaps- och inspirationsbank där du flexibelt kan välja att arbeta med de delar som är intressanta för just dig, ditt lag eller din förening. Du får hjälp med att fylla på kunskap, skapa reflektion och samtal som leder till förståelse och utveckling.

Du kan bland annat utgå ifrån idrottens olika arenor, till exempel omklädningsrummet, styrelserummet, åskådarplatsen och jobba utifrån de förutsättningar och normer som finns där. Ni kan då fundera över om det är en självklar plats och miljö där alla trivs och känner sig delaktiga.

Utbildningswebben Inkluderande idrott är en del av svensk idrotts strategiska arbete.

Ett verktyg som SISU Idrottsutbildarna och Riksidrottsförbundet tagit fram för att stödja idrottens förändringsresa mot 2025.

Kontakta gärna SISU Idrottsutbildarna 20 70 50,This is a mailto link om du och din förening vill ha hjälp med att planera och lägga upp ert arbete. Tillsammans gör vi din förening starkare.

Skribent: Riksidrottsförbundet

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Gotland
Box 1030
621 21 Visby

Besöksadress:
Färjeleden 5
621 58 Visby

Kontakt:
Tel: +46498207050
E-post: This is a mailto link