Hoppa till sidans innehåll

Sommaridrottsskola 2019

  • Uppdaterad: 27 MAR 2019 11:11

Till föreningar som bedriver sommaridrottsskolor 2019. 

Som tidigare år arrangerar vi GRATIS aktiviteter för föreningar som bedriver sommaridrottsskolor i Dalarna. I år erbjuder vi fem teman med utgångspunkt i idrottsrörelsens gemensamma vision Strategi 2025.

Varje lektionspass är 30 minuter och vi vill gärna att det är max 15 deltagare per grupp. Anmälan hittar ni i länken längst ner på sidan. Sista anmälningsdag är den 5 maj.

Det är många som vill ha besök av oss och ibland krockar tiden/temat för våra utbildare men vi kommer att försöka tillgodose era önskemål i den mån det går. 

Teambuilding
Vi tar fram aktiviteter som syftar till att sammansvetsa gruppen, utifrån ålder på er sommarskola.  Fokus ligger på samarbete samt att lära känna och kunna lita på varandra. Det blir roliga övningar kombinerat med teori.

Rörelseförståelse
Att behärska och utveckla sina motoriska rörelser är till nytta inom alla idrotter. I det här temat betonar vi vikten av rörelseförståelse. Aktiviteten innehåller lekfulla övningar i kombination med teori och diskussion.

Barnens spelregler
Alla barn och ungdomar har rätt att må bra, känna sig välkomna och utvecklas i trygg gemenskap inom idrotten. Det finns spelregler för hur vi ska bete oss mot varandra, precis som det finns regler om vad som gäller vid tävling. I detta tema går vi igenom några enkla regler som ger stöd och kunskap för en tryggare och inkluderande idrott för alla barn och ledare. Aktiviteten innehåller lekfulla övningar i kombination med teori och diskussion.

Puck eller Boll – Domaren spelar roll
Puck eller Boll – Domaren spelar roll syftar till att på ett lekfullt sätt genomföra olika aktiviteter där de aktiva får möjlighet att öka sin kännedom om domarens roll. Aktiviteten syftar även till att samtala med de aktiva om hur man bör uppträda mot domare, motståndare och sina lagkamrater. Till exempel kommer begrepp som Fair play och alla ska känna sig välkomna beröras.

Mat och idrott (rekommenderas från 10 år)
Vad bör du äta som aktiv idrottare för att må bra och prestera så bra som möjligt? På en enkel grundnivå, som passar barn och ungdomar, går vi igenom de viktigaste delarna inom kostlära. Lektionen är teoretisk. 

 

 Klicka på denna länk för anmälan

 

För mer information:
Kontakta Tobias Hedwall - This is a mailto link eller 010-459 03 12

 

 

 


Epost: This is a mailto link

Kontakt

Tobias Hedwall
Projektledare

010-459 03 12

This is a mailto link 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Dalarna
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress:
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link