Hoppa till sidans innehåll

Sommaridrottsskola 2018

 • Uppdaterad: 2018-04-05 08:13

Som tidigare år arrangerar vi GRATIS aktiviteter för föreningar som bedriver sommaridrottsskolor i Dalarna. I år erbjuder vi fem teman med utgångspunkt i Svensk Idrotts gemensamma vision Strategi 2025.

Varje lektionspass är 30 minuter och vi vill gärna att det är max 15 deltagare per grupp. Anmälan hittar ni på länken längst ner på sidan. Sista anmälningsdag är den 4 maj, vi kommer att försöka tillgodose era önskemål i den mån det går. 

Aktiviteter 2018:

 • Puck eller boll – Domaren spelar roll
  Puck eller Boll – Domaren spelar roll syftar till att på ett lekfullt sätt genomföra olika aktiviteter där de aktiva får möjlighet att öka sin kännedom om domarens roll. Aktiviteten syftar även till att samtala med de aktiva om hur man bör uppträda mot domaren, motståndare och sina lagkamrater, till exempel kommer begrepp som ”Fair Play” och ”alla ska känna sig välkommen” beröras. Aktiviteten innehåller lekfulla övningar i kombination med teori och diskussion.

 • Mat och idrott
  Vad bör du äta som aktiv idrottare för att må bra och prestera så bra som möjligt? Vi går i detta tema igenom de viktigaste ingredienserna, på enkel nivå för barn och ungdomar inom kostlära.
 • Ledarskap för unga aktiva
  Tränare och ledare är viktiga personer i våra barn och ungdomars liv. Vi vill i detta tema sätta fokus på hur en bra tränare och ledare ska vara och väcka intresset för ledarskap hos våra unga idrottare. Vi vill även öka de aktivas förståelse för sina tränare och ledare och samtala med dem hur viktigt det är att man respekterar och lyssnar på sina tränare och ledare. Under aktiviteten kommer samtalet kombineras med roliga lekar där man får testa på ledarskap.
 • Rörelseförståelse
  ”Att behärska och utveckla sina motoriska rörelser är till nytta inom alla idrotter".

  I det här temat betonar vi vikten av rörelseförståelse. Aktiviteten innehåller lekfulla övningar i kombination med teori och diskussion.
 • Barnens spelregler
  Alla barn och ungdomar har rätt att må bra, känna sig välkommen och utvecklas i trygg gemenskap. Precis som det finns regler om vad som gäller vid tävling finns det spelregler för hur vi ska bete oss mot varandra. I detta tema går vi igenom sju enkla regler som ger stöd och kunskap för en tryggare och inkluderande idrott för alla barn och ledare. Aktiviteten innehåller lekfulla övningar i kombination med teori och diskussion.

 

 Klicka på denna länk för anmälan

 

För mer information:
Kontakta Elin Ivarsson - This is a mailto link eller 010-459 03 04

 

 

 

Epost: This is a mailto link

Kontakta


Elin Ivarsson
Idrottskonsulent

010-459 03 04

This is a mailto link 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Dalarna
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress:
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:
Tel: se kontakta oss
E-post: This is a mailto link