Hoppa till sidans innehåll

Webbinarium - Du behövs som vuxen inom idrotten

2018-03-14 11:27
En av dom allra tydligaste erfarenheterna från Bris, Barnens Rätt i Samhället, är att vuxna i barns vardag spelar stor roll. Det gäller alla barn.
  • Uppdaterad: 2018-03-16 15:05

När det handlar om barn i utsatta situationer -  barn som har traumatiska erfarenheter eller erfarenhet av flykt - så blir det bara extra viktigt. Idrottsrörelsen har en unik roll här eftersom det finns så mycket inom just idrott som har potential att vara extra viktigt för barn som är nya i Sverige.

Alla vuxna kan vara med och bidra till utveckling för barn och unga. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Ofta är det detta något som barn själva ser som en viktig och meningsfull pusselbit för förändring och utveckling. Det är en tydlig erfarenhet av tusentals samtal på Bris, som också bekräftas av forskning.

Föreläsningen tar sin utgångspunkt i boken Du behövs som vuxen och vill bidra med kunskap, mod och hopp - vikten av just ditt bemötande. Oavsett om du möter barn som är födda och uppvuxna i Sverige eller barn som nyss kommit hit, kommer du att få konkreta verktyg för att utveckla dig själv i ditt uppdrag som ledare inom idrotten.

Petter Iwarsson är socialpedagog med vidareutbildning inom handledning, familjebehandling och barn- och ungdomspsykoterapi. Efter många år inom Bris stödverksamhet arbetar han nu som sakkunnig på Bris samt som skolkurator. Petter är författare till böckerna Samtal med barn och ungdomar, Samtal i skolan – en möjlighet till utveckling och Du behövs som vuxen.

Nu finns det chans att få delta på ett webbinarium där Petter föreläser. Det kommer vara en timmes föreläsning och 30 min frågestund.

Begränsat antal platser, först till kvar...

Tid:
Måndag 26 mars, kl 9.00 – 10.45

Plats:
Dalaidrottens hus, Pelle Bergs Backe 3 i Falun

Anmälan till:
This is a mailto link

Skribent: Margareta Appell
Epost: This is a mailto link

IOL-knapp

Återblick-SISU-2

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Dalarna
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress:
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:
Tel: se kontakta oss
E-post: This is a mailto link