Hoppa till sidans innehåll

Trygga och säkra idrottsmiljöer för våra unga

2018-06-28 10:00

Idrott ska vara roligt! Fri från mobbing, trakasserier och övergrepp. Det är inte alltid så lätt att veta var gränsen går mellan okej eller inte okej. Eller vad man ska göra om någonting känns fel.
  • Uppdaterad: 2018-06-28 14:42

Vi vill tipsa om materialet Barnens spelregler (som just nu används på sommaridrottsskolorna) där vi arbetar med sju enkla regler. Dessa fungerar som stöd och guide till både barn och idrottsledare. Regler som gäller för alla – oavsett vem du är, eller vilken idrott du ägnar dig åt. Kontakta våra idrottskonsulenter för mer information och om ni vill samverka för att utveckla er idrottsförening.

En förutsättning för att kunna förebygga kränkningar och övergrepp i en förening är att föra en dialog om frågorna bland ledare, aktiva och i styrelserummet. Samtidigt är det viktigt att ha beredskap för hur man ska agera om det oacceptabla inträffar.

Under hösten kommer vi gärna till er med temaföreläsningen Trygga idrottsmiljöer. Vi erbjuder kostnadsfria föreläsningar för idrottsföreningar på er hemmaplan. Mer om temaföreläsningen kommer efter sommaren.

I varje idrottsdistrikt finns en sakkunnig inom barn- och ungdomsidrott. Som förening, ledare, förälder eller barn kan du vända dig hit. Hos oss i Dalarna är det Catharina Jonsson. Catharina finns till hands i det förebyggande arbetet och har även möjlighet att vägleda idrottsföreningar vid eventuella konflikter.

Barnens Spelregler är framtaget av Riksidrottsförbundet och BRIS, du kan läsa mer på hemsidan https://barnensspelregler.se/

Trygg idrott - https://www.rf.se/Tryggidrott/

Skribent: Margareta Appell
Epost: This is a mailto link

Kontakta

Catharina Jonsson
Verksamhetsledare

010-459 03 01
This is a mailto link

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Dalarna
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Besöksadress:
Pelle Bergs Backe 3
791 50 Falun

Kontakt:
Tel: se kontakta oss
E-post: This is a mailto link