Hoppa till sidans innehåll

Tillsammans med Blekinges besöksnäringen och idrottsföreningar utvecklar vi Idrottsdestination Blekinge. Idrottsdestination Blekinge är ett ettårigt projekt med stöd av Länsstyrelsen.

Idrottsdestination Blekinge


SISU Idrottsutbildarna Blekinge har fått stöd från Länsstyrelsen för att under ett år driva projektet Idrottsdestination Blekinge.

Projektet innehåller:

1. Uppbyggnad av Evenemangsstöd

Idrottsdestination Blekinge kommer att vara ett stöd för 10 olika idrottsevenemang/paketeringar under projektperioden. Under projektets första fas kommer detta stöd att planeras och byggas upp. 

2. Evenemangsstöd

I urvalet av evenemang har vi tagit hänsyn till ambitionsnivå, utvecklingspotential, inriktning och målgrupper. I urvalet har vi också tagit hänsyn till spridning mellan olika idrotter och geografisk placering. Samtliga evenemang är flerdagarsevenemang med inresande deltagare och publik.

3. Presentera idrottsevenemang som en attraktiv arbetsplats

I samverkan med Landstinget Blekinge erbjuder vi feriearbete kring idrottsevenemang i Karlshamn och Karlskrona under tre sommarveckor för Blekingeungdomar i åldern 17-19 år.

4. Samverkan idrott och besöksnäring

Totalt kommer minst 20 idrottsföreningar att engageras tillsammans med destinationsaktörer och andra medlemmar i Visit Blekinge. Vi kommer att erbjuda nätverksträffar mellan idrott och besöksnäring.

5. Kommunikation och spridning av projektets resultat

Vi kommer via en egen webbsida och sociala medier löpande kommunicera aktiviteter och information.

6. Manual för idrottsevenemang

Erfarenheter från deltagande idrottsevenemang och andra kommer att sammanställas i en enklare manual som ska vara till hjälp för att kunna leda och arrangera idrottsevenemang i Blekinge.

7. Uppföljning och utvärdering av projektet

Vi kommer att ha en löpande uppföljning av projektet med dess olika aktiviteter/evenemang. En slutlig uppföljning och utvärdering kommer att göras under projektets slutfas.

Mer information presenteras inom kort.

För mer frågor och information:

Sofia Swartz, projektledare Idrottsdestination Blekinge
This is a mailto link
Tel 0708-280142

Uppdaterad: 15 DEC 2016 14:28
Skribent: Sofia Swartz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Blekinge
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress:
Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:
Tel: +46455-36 76 50
Fax: +46455-36 76 69
E-post: This is a mailto link