Hoppa till sidans innehåll

Vi har ny vision och verksamhetsidé


Vid Riksidrottsmötet i Jönköping maj 2019 tog stämman beslut om en ny vision, verksamhetsidé och värdegrund för SISU Idrottsutbildarna.

Vision

Idrottsrörelsens folkbildning – världens bästa!

Verksamhetsidé

Vi erbjuder folkbildning i idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.

Värdegrund:

Glädje och gemenskap
Det betyder att:
Människors personliga utveckling och glädjen i att tillhöra ett sammanhang stärker tilliten till varandra och till omvärlden. Aktivt livslångt lärande är folkbildningens kärna.

Demokrati och delaktighet
Det betyder att:
Folkbildningen erbjuder en arena för att lära av och med varandra. Alla som deltar involveras och tar ansvar för vad och hur de ska lära.

Allas rätt att vara med
Det betyder att:
Folkbildningen ger möjlighet att tillsammans med andra öka kunskap och bildning. Alla människor i idrottsrörelsen, oavsett förutsättning i övrigt, ska ha möjlighet till folkbildning i förening.

Rent spel
Det betyder att:
Folkbildningen är ett verktyg i idrottsrörelsens arbete med attityd och beteenden för en optimal föreningsmiljö.

SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens studie- och utbildningsorganisation och bedriver folkbildning och utbildningsverksamhet. Studieförbundet SISU bedriver sin verksamhet såväl utifrån idrottsrörelsens idé och mål samt statens mål och syften. Statens mål för folkbildningen är att ge alla möjlighet att tillsammans med andra öka sin kunskap och bildning för personlig utveckling och delaktighet i samhället.

 

Uppdaterad: 05 JUN 2019 10:56 Skribent: Malin Roth

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Blekinge
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress:
Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:
Tel: +46455367650
Fax: +46455367669
E-post: This is a mailto link