Hoppa till sidans innehåll

Om oss


Vi utbildar och utvecklar idrotten

SISU Idrottsutbildarna är idrottens eget studieförbund. Vi jobbar med bildning och utbildning inom svensk idrott. Vi stimulerar människors lärande, stärker engagemanget och utvecklar verksamheten tillsammans med föreningar och förbund.

SISU Idrottsutbildarna består av tre delar: ett studieförbund, ett förlag och en idrottsfolkhögskola. Tillsammans och var för sig driver vi på och stödjer utveckling inom svensk idrott.

SISU Idrottsutbildarna finns i hela landet. På riksnivå arbetar vi med att utveckla och stötta specialidrottsförbunden. För den regionala och lokala verksamheten, som riktar sig till föreningarna och specialidrottsdistriktsförbunden ansvarar 19 distrikt, varav Blekinge är ett.

Vi jobbar tillsammans med Blekinges Idrottsförbund

I Blekinge har SISU Idrottsutbildarna ett gemensamt kansli tillsammans med Blekinge Idrottsförbund, Riksidrottsförbundets regionala organisation. Distriktsidrottschefen ansvarar för båda organisationernas verksamhet och personal. Genom samverkan vill vi erbjuda ett heltäckande och effektivt stöd till länets idrott.

Bidrag finansierar verksamheten

SISU Idrottsutbildarna i Blekinge får bidrag från tre olika håll. Den största delen kommer från Utbildningsdepartementet och fördelas till distrikten utifrån kritierier som fastställs av SISU Idrottsutbildarnas centrala organisation. Anslaget från Utbildningsdepartementet ska gå till studie-, bildnings och utbildningsverksamheten. I riktlinjerna från staten framgår att vi utöver grunduppdraget ska arbeta med värderingsfrågor och ha en särskild inriktning mot ledare.  

Utöver detta får vi bidrag från kommuner och Region Blekinge.

Uppdaterad: 03 JUN 2019 11:22

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Blekinge
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress:
Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:
Tel: +46455367650
Fax: +46455367669
E-post: This is a mailto link