Hoppa till sidans innehåll

Vi finns i hela landet - på alla nivåer inom idrotten


SISU Idrottsutbildarna finns i hela Sverige

Vår verksamhet har tre ben där folkbildningen är stommen i vår verksamhet. Vi är idrottens studieförbund, här står individens behov i centrum. Folkbildning handlar om att få människor att välja utveckling efter eget behov. Ett studieförbund ska få människor att växa.

Vi utbildar idrottsföreningarna

På riksnivå arbetar vi med att utveckla och stötta specialidrottsförbunden. Våra distrikt jobbar med specialdistriktsförbunden och idrottsföreningarna. Vi har 21 distrikt som arbetar med att utveckla de idrottsföreningar som finns runt om i Sverige. Under 2010 arbetade vi med cirka 8000 föreningar och 72 olika idrotter och medlemsorganisationer.

SISU Idrottsutbildarna på riksnivå fungerar som ett stöd och en resurs för de specialidrottsförbund och medlemsorganisationer som vill utveckla sin organisation och verksamhet. På riksplanet har vi också ett omfattande kurs- och konventprogram. Vi genomför utvecklings- eller utbildningsprogram, vi medverkar som coacher och samtalspartner, process- och projektledare och föreläsare.

Så här arbetar vi

  • Vi genomför kurser
  • Vi anordnar konferenser och mötesplatser
  • Vi driver egna projekt och kan också vara projektledare
  • Vi är processledare i olika utvecklingsarbeten och organisationsförändringar

Här kan du läsa mer om SISU Idrottsutbildarna som studieförbund

 

SISU Idrottsböcker

Vårt förlag är det andra benet i verksamheten. SISU Idrottsböcker arbetar med att tillsammans med idrotten ta fram material som bidrar både till att utveckla elitidrotten och till att förbättra livskvalitet och hälsa hos den breda allmänheten.
Du kan läsa mer om förlaget på sisuidrottsbocker.se

 

Bosön Idrottsfolkhögskola

Vårt tredje verksamhetsområde är folkhögskolan. Bosön Idrottsfolkhögskola ska vara en väg in i idrotten för den som vill arbeta med idrottsföreningar och förbund, som exempelvis utvecklingskonsulent. Idrottsfolkhögskolan har även en kursverksamhet och kan utföra utbildningar på uppdrag av våra medlemsorganisationer.

Du kan läsa mer om Bosön Idrottsfolkhögskola på bosonifhs.se

Uppdaterad: 07 JUN 2016 15:18 Skribent: Anna-Lena Moberg

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Blekinge
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress:
Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:
Tel: +46455367650
Fax: +46455367669
E-post: This is a mailto link