Hoppa till sidans innehåll

Värdegrund som framgångsfaktor

12 MAR 2019 14:38
IFK Karlshamns P17 är laget som nyligen tog hem ett överraskande SM-guld i futsal. Laget är inte bara briljanta på plan - utan även i arbetet med normer, inkludering och värdegrund.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2019 14:38

I Blekingesport går det att läsa om IFK Karlshamns P17 som vann SM-guld i Futsal och hur deras arbete kring inkludering varit en framgångsfaktor.

Vi är glada över deras idrottsliga framgångar! Men laget är inte bara briljanta på plan - utan även i arbetet med normer, inkludering och värdegrund. Utöver att vi stöttat föreningen i deras integrationssatsning, har föreningen och laget vid flera tillfällen det senaste året samverkat med oss i sitt värdegrundsarbete, vilket vi är väldigt glada för!

Bland utbildningar eller utvecklingsarbete som vi samverkat kring kan nämnas; diskussioner kring normer och machokultur, med bland annat Musse Hasselvalls föreläsning ”Livet som macho” som grund. En utbildningsdag på Blekinge Health Arena tillsammans med andra ungdomar från andra föreningar/idrotter med tema värdegrund, inkludering och idrott i förening. Två utbildningsdagar på Tjärö tillsammans med föreningens alla 15-18 åringar (flick- och pojklag) kring ämnena; ANDT, delaktighet och hur föreningen kan arbeta för att behålla barn och ungdomar längre samt en gemensam träningsdag för föreningens ungdomar som i sin tur ledde till flera gemensamma träningar mellan P15-18 och F16.

Vill din förening också få stöd i eller utveckla sitt värdegrundsarbete - tveka inte att kontakta oss! Missa inte heller vår mötesplats #Inkluderandeidrott den 29-30 mars, där du garanterat kommer att få nya idéer kring hur ni kan utveckla värdegrundsarbetet i din förening!

(Länk till Blekingesports artikel):
http://www.blt.se/spo…/integration-en-bricka-till-sm-guldet/

Skribent: Sofia Swartz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Blekinge
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress:
Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:
Tel: +46455367650
Fax: +46455367669
E-post: This is a mailto link