Hoppa till sidans innehåll
Foto:

SISU Idrottsutbildarnas distriktsstämma genomförd

25 APR 2019 14:06
Blekinge Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Blekinge genomförde årsmöte/distriktsstämma i Ronneby under onsdagkvällen. Mötesordförande var Kevin Lill, ordförande i Region Blekinges Kultur- och bildningsnämnd.
  • Skapad: 25 APR 2019 14:06

Vid mötet närvarade 25 ombud från 20 specialidrottsförbund samt 36 övriga åhörare.
Inledningsvis gav Kerstin Karlsson, Unicef, en föreläsning om Barnkonventionen och om det stöd som kan ges till idrottsföreningar för att skapa en trygg och delaktig idrott för barn och ungdomar.

Sammanläggning
På mötets dagordning stod ärendet om att sammanlägga de två organisationerna Blekinge Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Blekinge till en juridisk person från och med 1 januari 2020 under det nya namnet RF-SISU Blekinge.

 

Årsmötet beslutade i enlighet med styrelsens förslag vilket bland annat omfattar nya stadgar för RF-SISU Blekinge som träder i kraft 1 januari 2020.

 

Valen

Årsmötet godkände valberedningens förslag gällande fyllnadsval av Mathias Roos som ledamot i styrelsen för en tid av 1 år. Mathias bor i Nättraby, har en bakgrund som handbollsspelare och ideellt engagerad i IFK Karlskrona. Mathias var tidigare enhetschef för regional utveckling på Region Blekinge och är numera VD på Kreativum i Karlshamn.

 

Styrelsen består nu av:

Jeanette Andréasson Sjödin (ordförande, omval på 1 år)

Carina Lindgren (vice ordförande, kvarstår 1 år)

Markus Alexandersson (omval på 2 år)

Conny Berg (omval 2 år)

Paula Casadei (omval 2 år)

Glenn Karlsson (kvarstår 1 år)

Anna Lindh (kvarstår 1 år)

Cecilia Lingerud (omval 2 år)

Mathias Roos (fyllnadsval 1 år)

 

Lekmannarevisorer: Daniel Johansson samt Lotta Johansson (nyval)

Valberedning: Bosse Nilsson (sammankallande), Pär Karlsson, Emma Mourujärvi (nyval), Camilla Svärd Strömgren samt Rolf Trulsson.

 

Utmärkelser

KFUM Karlskrona delade tillsammans med Blekinge Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna ut stimulanspriset "Idrott för alla" till föreningarna Karlskrona SOK och Norrevångskolans Skol-IF med 25 000 kronor vardera.

 

Inge Fredin delade ut Fredins utbildningsstipendium till Johan Nilsson, Mörrums GoIS/BTK, samt Evelina Svensson, Rödebygymnasterna.

 

Bilder från kvällen finns här

 

 

 

Skribent: Sofia Swartz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Blekinge
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress:
Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:
Tel: +46455367650
Fax: +46455367669
E-post: This is a mailto link