Hoppa till sidans innehåll

Prisbelönt projekt gästar inspirationskväll kring jämställd idrott

29 AUG 2019 13:08
Hur kan vi hitta nya infallsvinklar och angreppssätt för att göra idrotten mer jämställd, och bidra till att hitta idrottsrörelsens fulla potential? Välkommen till en inspirations- och utbildningskväll med Daniel Alsarve i Karlshamn 11 september.
  • Uppdaterad: 29 AUG 2019 13:08

Idrotten har den största publiken, är förebild för unga och fostrar flickor och pojkar till vuxna individer. Hur bra blir samhället när idrotten gör pojkar till män, om värderingen av manlighet är att vara tuff och hård, där våldet är ett sätt att ta sig fram också inom idrotten?

År 2018 blev projektet ”Unga satsar jämt” utsedd till årets guldkorns-projekt av Allmänna Arvsfonden inom kategorin barn– och ungdom. Inte minst för dess sätt att hitta nya infalls-vinklar och angreppssätt för att arbeta med jämställdhet inom idrotten. Genom att upp-täcka, ifrågasätta och förändra den stereotypa synen på vad som gör en pojke eller flicka till en framgångsrik idrottare ville projektet göra skillnad, internt inom idrotten för både pojkar och flickor, men också bidra till ett mer jämställt samhälle.

Projektledare var Daniel Alsarve, som är uppvuxen i Mörrum, och som idag arbetar som projektledare och sakkunnig jäm-ställdhet vid Örebros Idrottsförbund.
Under kvällen delar Daniel med sig av erfarenheter kring arbe-tet innan, under och efter projektet. Ni får även ta del av meto-der och arbetssätt för att arbeta med jämställdhet och macho-kultur inom idrotten och föreningar.

Anmälan:
Föreläsningen är kostnadsfri men föranmälan krävs via www.sisuidrottsutbildarna.se/blekinge senast 9 september. Ange även ev. specialkost.

Kontakt:
Martin Eliasson, This is a mailto link, 0708-54 44 58

Skribent: Sofia Swartz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Blekinge
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress:
Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:
Tel: +46455367650
Fax: +46455367669
E-post: This is a mailto link