Hoppa till sidans innehåll

Ny tränarutbildning lockar nya tränare

11 OKT 2018 19:23
Nu har vi startat igång den första omgången av "Grundutbildning för tränare" - en mix av teori och praktik tillsammans och på hemmaplan. Ett taggat gäng från Karlshamn Fightcenter finns bland deltagarna!
  • Skapad: 11 OKT 2018 19:23

Den nya tränarutbildningen har tagits fram för att möta efterfrågan på en grundutbildning med en flexibel utbildningsform - där man både möts mellan föreningar och gör uppgifter i sin egen förening på hemmaplan.

Igår startade den första omgången på Blekinge Health Arena med 13 laddade ledare från olika idrotter och föreningar. Tre av deltagarna kom från kampsportföreningen Karlshamn Fightcenter. Lars Bergenvass som är tränare och med i föreningens styrelse gillar upplägget med att träffas två gånger och däremellan praktisera kunskaperna hemma i sin förening: 

"Det blir bra att köra ett par kvällar tillsammans på klubben. Kul också att sedan kunna förmedla detta till andra tränare och aktiva. Vi i styrelsen vill att alla som är intresserad av att leda och träna skall få chansen att utbilda sig.  Kampsport har många år varit väldigt åsidosatt som utövning och träning.  Vi vill göra vårt bästa att bli bättre tränare och lära oss mera om allt kring pedagogik och hur man jobbar kring integration. För oss är det viktigt att att alla oavsett kultur, religion,  funktionsnedsättning eller ålder är välkomna till Karlshamn Fightcenter!"

Nästa omgång av "Grundutbildning för tränare" ges med start 8 november i Karlshamn. Efter en introduktionsträff ges ni en hemuppgift och självstudier i en digital utbildningsplattform tills det är dags för den andra och avslutande träffen den 24 november.

Anmälan Grundutbildning för tränare hittar du här

Skribent: Sofia Swartz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Blekinge
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress:
Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:
Tel: +46455367650
Fax: +46455367669
E-post: This is a mailto link