Hoppa till sidans innehåll

Magnus förstärker idrotten i Blekinge

2018-08-20 10:31
Vi hälsar Magnus Neuman välkommen som ny idrottskonsulent hos SISU Idrottsutbildarna Blekinge.
  • Uppdaterad: 2018-08-24 10:19

Magnus Neuman är anställd som idrottskonsulent och kommer att ha särskilt ansvar för fotbollsföreningarna i Blekinge i samverkan med Blekinge Fotbollförbund. Hör Magnus berätta mer om sig själv:

Jag är en en riktig bollfantast. Redan från väldigt unga år så är det bollen och laget som lockat mig i lek o rörelse. Fotboll och landhockey var det jag lekte hela dagarna med mina kompisar på gatan, för att sedan drömma om på nätterna. Och så har det egentligen fortsatt med den förskjutningen att fotbollen efter hand tog över mer o mer och till slut helt o hållet. Jag har tillhört familjen fotboll i hela mitt liv på ett eller annat sätt. Som aktiv avslutade jag spelandet för ett några år sedan i Mörrum.

Jag har även varit aktiv som ungdomsledare inom fotbollen i IFK Karlshamn och där verkligen fått njuta av livet som ledare och instruktör. En erfarenhet o glädje som jag rekommenderar alla att prova på och uppleva. Att känna på den kraften som finns i att göra saker tillsammans mot gemensamma uppsatta mål, vara med och forma ett god utvecklingsmiljö både gällande praktiska övningar och möjligheten att skapa ett klimat där var och en får utvecklas både i sin idrott och som människa är fantastisk.

Inom arbetslivet kommer jag från ett liv i Karlshamns kommun där jag trivts väldigt bra. Jag har arbetat merparten av tiden för personer med funktionsvarition och alltid haft uppfattningen om att jag har världens bästa jobb. På senare år har jag jobbat med utbildning i frågor rörande arbetsmetod, demokrati och värdegrundsfrågor kopplat till både sändare och mottagare inom Kommunens handikappsorganisation. Jag är idag 43 år och bor i Åkeholm norr om Svängsta med min fru och tre barn. From 1 nov kommer vi att flytta till Karlshamn för att prova på stadslivet igen efter många år. Att få chansen att få jobba på SISU Idrottsutbildarna känns som världens möjlighet till att hjälpa till att forma framtidens idrott.

  • Det här tar jag med mig från mitt förra jobb… Viktigheten och nödvändigheten att skapa en miljö där alla känner sig trygga och sedda
  • Det här ser jag fram emot hösten 2018… Allt egentligen, men att få komma ut till föreningar och prata idrott är ju en ynnest bara det.
  • När jag är ledig... Så är jag på en fotbollsanläggning någonstans i Blekinge
  • Så motionerar jag helst... Där har jag inte förändrats egentligen. Fotboll triggar fortfarande igång den äkta rörelseglädjen för mig.
  • Ett smultronställe i Blekinge… Kom till Åkeholm och gå längs ån upp mot Knaggelid. Det är en pärla.
Skribent: Sofia Swartz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Blekinge
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress:
Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:
Tel: +46455-36 76 50
Fax: +46455-36 76 69
E-post: This is a mailto link