Hoppa till sidans innehåll

Full fart på sommarens idrottsskolor

26 JUN 2019 11:29
Årets sommaridrottsskolor och läger har dragit igång och i vanlig ordning har vi våra unga, duktiga poolare på plats ute hos föreningarna runt om i Blekinge.
  • Skapad: 26 JUN 2019 11:29

I år har vi två olika aktiviteter som poolarna är ute och leder i syfte att förstärka föreningarnas idrottsskola/läger med ett lärande kring andra frågor än själva idrotten. Det ena passet har vi valt att kalla ”Ny syn på träning och tävling” efter utvecklingsresan med samma namn som är en del av strategi2025. Passet handlar om rent spel och fokuserar på att skapa ett positivt klimat samt respekt för varandra när det kommer till tävlingssituationer. Det innefattar även roliga samarbetsövningar som varvas med diskussion och värderingsövningar.

Det andra upplägget heter ”Musikidrott” och denna aktiviteten fokuserar bland annat på rörelse, glädje samt en inkluderande idrott. Förutom roliga rörelselekar till musik så läggs mycket vikt vid att diskutera kring just allas rätt att vara med, regnbågssymbolen och dess betydelse, mångfald, respekt för andra och hur man kan få alla att känna sig välkomna och värdefulla, oavsett vem man är.

Poolarna har redan fått möta massvis av barn i flertalet olika idrotter och än återstår flera besök hos föreningarna i sommar. Uppskattningsvis kommer poolarna möta ca 1500 barn i sommar, från 23 olika föreningar i 7 olika idrotter!

Skribent: Sofia Swartz
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna Blekinge
Arenavägen 15
371 55 Karlskrona

Besöksadress:
Arenavägen 15 (Karlskrona) eller Nyemöllevägen 12 (Karlshamn)
371 55 Karlskrona

Kontakt:
Tel: +46455367650
Fax: +46455367669
E-post: This is a mailto link