Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

GTU1, Grundtränarutbildning 1, Stockholm

Idrottens Grundtränarutbildning är en fortsättning på Plattformen och tillgodoser en fördjupning inom respektive ämnes område, som också ger tillräcklig kompetens för att kunna söka vidareutbildningar.


Mål med utbildningen
Utbildningens syfte på nivå 1 är att ge kursdeltagaren ökade kunskaper om ungdomars utveckling och behov i åldersfasen 11 till 15 år, samt hur olika typer av ledarskap påverkar inlärningsklimatet och motiverar ungdomar till fortsatt idrottsutövning.

Innehåll
Utbildningen, i tre nivåer, innehåller en generell del som SISU Idrottsutbildarna ansvarar för samt en idrottsspecifik del som respektive SF ansvarar för. Kursen är indelad i blocken tränarskap och träningslära. Förutom detta kommer utbildningen ha fokus på hur ett allsidigt och varierat träningsinnehåll, anpassat till individens psykiska och fysiska mognad bidrar positivt till ungdomars idrottsliga och personliga utveckling i ett längre tidsperspektiv. Utbildningen innehåller inga grenspecifika inslag. 

Delmoment:
- Kroppens utveckling
- Undvika skador och äta bra
- Fysisk träning
- Träningsplanering
- Psykisk och social utveckling
- Ledarskap
- Coaching
- Idrottspsykologisk träning

Avbokningsregler
Vid avbokning senare än 4 veckor före arrangemangets första dag debiteras 75% av det avtalade priset, om det ej kan styrkas med läkarintyg. Då debiteras 200 kr.
Vid avbeställning senare än 2 veckor före arrangemangets första dag debiteras 100% av det avtalade priset, om det ej kan styrkas med läkarintyg. Då debiteras 200 kr.

Specialkost
Vid behov av specialkost ange detta i din anmälan.

Frågor
Vid frågor kontakta Carina Sjölander: 
This is a mailto link
08-627 40 95

Kursledare: Rauno Juustovaara, Anja Näslund
 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link