Hoppa till sidans innehåll

Vi är idrottens eget studieförbund.

Vi utbildar, bildar och utvecklar svensk idrott

Basutbildning för internationellt arbete i idrotten

RF och SISU Idrottsutbildarna lanserar nu en ny basutbildning för dig som precis har påbörjat ditt internationella arbete inom idrotten alternativt för dig som är på gång att ta på dig internationella uppdrag inom din idrott.  Denna basutbildning kommer att vara en förutsättning för att kunna ansöka om den gemensamma nordiska utbildningen för internationellt arbete inom idrotten.

 

 


Ta chansen att genom denna utbildning skaffa dig viktig kunskap och ett nätverk för ditt uppdrag som internationell delegat inom idrotten. Under två plus två dagar med eget arbete emellan kommer du att få fördjupad kunskap inom bland annat den internationella idrottsarenan, internationell förståelse, mötesretorik- och teknik, lobbying och svensk idrotts mål och värderingar i relation till de internationella.
Denna kurs kommer ge dig värdefull kännedom och bättre förståelse samt en bra grund att stå på i ditt internationella arbete.

Kursdagarna varvas med föreläsningar, egen reflektion, samtal och grupparbeten.  Detta för att det ska bli lättare att ta till sig och tillämpa den kunskap som förmedlas. Flera av föreläsarna har bred erfarenhet av internationellt arbete inom idrotten och delar gärna med sig av sina kunskaper. 

Kursinnehåll:
-    Internationella idrottens organisation
-    Svensk idrotts internationella riktlinjer och strategi
-    Att verka i en internationell miljö och interkulturell förståelse
-    Internationell mötesteknik och terminologi
-    Internationella beslutsprocesser och lobbying
-    Idrottens finansiering internationellt
-    Mänskliga rättigheter

Hör Stefan Bergh, GS för RF/SISU Idrottsutbildarna, berätta om värdet av att verka på den internationella arenan. Länk till film:  https://youtu.be/8Z-dT-dVZQg

Kursledare: Marie Denitton
 

Postadress:
SISU Idrottsutbildarna
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-6996000
E-post: This is a mailto link